V8 Supercars

V8 Supercars: Pirtek Endurance kampioen Alexandre Premat tekent bij DJR Team Penske

Pirtek Endurance Kampioen Alexandre Premat heeft bij Team Penske een meerjarig contract voor de Pirtek Endurance Cup getekend. Het afgelopen seizoen kwam hij voor het team van Triple Eight uit. Zijn voormalige GRM Volvo-teamgenoot Scott McLaughlin wist het DJR Team Penske management te overtuigen om de Fransman binnen te halen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: DJR Team Penske

2016 Endurance Cup Shell V Power Racing Team
Vlnr. Alexandre Premat, V8 Supercar legende Dick Johnson, en Scott McLaughlin. Voor DJR Team Penske een volledig  nieuwe combinatie.

Pirtek Endurance kampioen Alexandre Premat tekent bij DJR Team Penske
Gedurende de 2016 Pirtek Endurance Cup was Premat sensationeel snel en maakt in 2017 deel uit van het Shell V Power Racing Team. Daarbij is de Fransman opnieuw herenigd met zijn voormalige teamgenoot Scott McLaughlin. Met zijn ervaring uit het DTM, sportscars en de V8 Supercars is McLaughlin de meest geschikte kandidaat voor het team om samen met McLaughlin dit jaar voor een super resultaat te gaan.

Alexandre Premat: "Ik ben erg verheugd om 2017 en in de daaropvolgende jaren van het Shell V Power Racing Team deel uit te mogen maken. Toen we bij GRM Volvo teamgenoten waren ontstond er een hechte vriendschap met Scott en het was erg plezierig om met elkaar te werken. Ik denk dat dit een heel sterk partnership gaat worden. Toen ik vorig jaar in de V8 Supercars terugkeerde twijfelde men aan mijn credentials maar gedurende de drie Endurance races kon ik door mijn sterke performance bewijzen dat ze er volledig naast zaten. Dit jaar probeer ik met het Shell V Power Racing Team mijn titel te verdedigen en nog meer bekers mee naar huis te nemen."

De 31-jarige Tony D'Alberto vormt dit jaar samen met Fabian Coulthard een combinatie. In 2005 reden zij overigens samen de Bathurst 1000. Afgelopen seizoen reed D'Alberto voor Team Penske samen met Scotty Pye op Bathurst en eindigde daar als vijfde.

Tony D'Alberto:" Vorig jaar heb ik van mijn deelname met dit team genoten. Leuk om samen weer met Fabian te racen. Wij hebben beiden nogal een history. Teammanager Ryan Story bevestigde dat de deelname van Premat een sleutelrol speelde in de onderhandelingen in de teamkeuze."

Ryan Story: "Alex is een bewezen performer. Vorig jaar liet hij zien dat hij met de juiste uitrusting en goede teamstructuur net zo snel is als iedereen. Met deze combinaties en het sterke engineering pakket onder leiding van Ludo Lacroix verwacht ik sterke resultaten voor het 2017 Endurance seizoen."

Scott McLaughlin: " Voor 2017 was Alexandre de absolute No 1 keuze. Wij kennen elkaar erg goed, gaan briljant met elkaar om en weten waartoe wij beiden in staat zijn." Voor alle drie Endurance-wedstrijden zijn wij kanshebbers."" Het Endurance kampioenschap begint tijdens het weekend van 15-17 september op Sandown. Daarna volgen de Bathurst 1000 en de Gold Coast 600.

Reacties

    • 2
    • 0
     
    Michael Drost 31 januari 2017 10:12

    Dit wordt ongetwijfeld weer een knettermooi jaar! Gun dit duo absoluut de 1000 in oktober!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet