Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen: "We zitten er goed bij"

d33a
In de regen doet de Riley-Mercedes-AMG het goed

Een van de interessante ontwikkelingen tijdens de 55e editie van de Rolex 24 at Daytona is het sterke optreden van de nummer 33-Team AMG-Riley Motorsports-Mercedes-AMG GT3 met ondermeer Jeroen Bleekemolen. Naar aanleiding van de prestaties tijdens de 'Roar'-test in Daytona van begin deze maand en ook de trainingssessies eerder deze week verwachtte Bleekemolen nog snelheid tekort te komen om een serieuze kans te maken op klassesucces, maar op vrijdag uitte hij zich al wat optimistischer over zijn kansen. Nu, met nog vierenhalf uur te gaan, rijdt de witte Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 33 aan de leiding in de GTD-klasse en zijn er voor Bleekemolen en zijn teamgenoten Ben Keating, Mario Farnbacher en Adam Christodoulou alle mogelijkheden om het felbegeerde Rolex-horloge in de wacht te slepen. Met een lange stint in de vroege ochtend leverde Bleekemolen een belangrijke bijdrage aan het sterke optreden. Na afloop van zijn rijbeurt sprak hij met AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink

"We rijden tot nu toe een redelijk goede race", begint Bleekemolen zijn relaas. "Er is eigenlijk nog niks fout gegaan, al zijn de omstandigheden natuurlijk wel heel zwaar. Het tekort aan topsnelheid maakt het ook moeilijk in het verkeer, dus we moeten wel redelijk agressief zijn, maar we zitten erbij en we kijken wat het wordt."

Het weer zal een flinke invloed hebben op het verdere verloop van de race, zo schat de Nederlandse Mercedes-rijder in: "We moeten kijken wat het weer gaat doen, want als het droog wordt, dan wordt het weer een heel ander verhaal, maar we zitten er goed in. Natuurlijk moet je ook een beetje mazzel hebben en alles moet op zijn plek vallen. De auto loopt erg goed, maar je ziet wel dat er heel weinig grip op de baan is, zeker op koude banden. Er gaan dan ook veel mensen bijna van de baan af. Je kunt echt totaal geen gas geven, dus dat betekent mega-opletten"

do33b

Het plan is dat Bleekemolen de laatste twee uren van de race voor zijn rekening neemt. "Ik heb er al twee keer drie uur op zitten, dus ik denk dat ik dan mijn steentje wel weer bijgedragen heb", aldus de rijder. De nummer 50-WeatherTech-Mercedes is uit de strijd, nadat Cooper McNeal vanmorgen om 4.20 uur op zijn tweede ronde crashte. De nummer 75-SunEnergy1-Mercedes rijdt nog wel, maar is 15e in de klasse vanwege een probleem met de brandstoftoevoer, dat op zaterdagavond leidde tot zo'n 15 ronden verlies.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet