Sportscars

Sportscars: Nicky Catsburg al uit de race zonder te hebben gereden (UPD: met citaat)

F24
De nummer 24-BMW kwam in de race niet erg ver

Voor Nicky Catsburg is de race in Daytona al ten einde voordat hij ook maar een meter gereden heeft. Met John Edwards aan het stuur kwam de BMW met het startnummer 24 na 19 ronden de pits in met een probleem in de aandrijflijn. In de garage trachtten de monteurs van het BMW Team RLL het euvel te verhelpen, maar na twee uur in de wedstrijd kwam het bericht dat de auto officieel uit de wedstrijd is.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink

BMW wilde desgevraagd geen verdere verklaring geven dan dat een probleem in de aandrijflijn de oorzaak van uitval is. Aanvankelijk werd nog geprobeerd om de versnellingsbak te wisselen, maar het probleem bleek toch elders te liggen, naar we begrepen meer voorin de auto. Het defect kon ter plekke niet worden gerepareerd, zodat de uitval een feit is. Daarmee moet Catsburg dus wachten tot de volgende wedstrijd van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Mobil 1 Sebring Twelve Hours op 18 maart, voordat hij zijn wedstrijddebuut met de BMW M6 GTLM maakt.

Catzburg
Nicky Catsburg (2e van links) bij de handtekeningsessie voorafgaand aan de race

Update: Inmiddels troffen we Nicky Catsburg ook voor een commentaar. "Hier baal ik natuurlijk enorm van", zei de rijder uit Voorthuizen. "Ik ben hier in november geweest om te testen, in december weer en begin deze maand nog een keer voor de 'Roar'. En dan heb ik deze week in totaal maar acht rondjes kunnen rijden. Daar kom ik natuurlijk niet voor... Zo vroeg uitvallen is echt heel teleurstellend. Ik ben nu bezig of ik mijn vlucht kan omboeken, zodat ik in ieder geval morgen naar huis kan in plaats van maandag. Gelukkig heb ik in Sebring een nieuwe kans." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet