Sportscars

Sportscars: Notities vanuit Daytona - vrijdag

IMG 2434

- Een van de vele mensen uit de internationale autosportwereld die in Daytona aanwezig zijn, is Ralf Jüttner, directeur van het Duitse team Joest Racing. Na het redelijk onverwachte einde van de LMP1-activiteiten van Audi, die Joest sinds 1999 doorvoerde, heeft het team voor het komende seizoen geen programma. Jüttner maakt er geen geheim van dat het team serieus kijkt naar mogelijkheden in de DPi-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship voor 2018. "We spreken met een aantal fabrikanten", verklaarde de Duitser.

IMG 2402
Neil Verhagen en Arie Luyendijk

- Tijdens het jaarlijkse diner van de Road Racing Drivers' Club in Daytona, afgelopen woensdag, waarbij AUTOSPORT.NL als enige Europese medium aanwezig was, werd de 15-jarige Neil Verhagen onderscheiden met de Mark Donohue Award, de jaarlijkse prijs van de coureursvereniging voor de rijder die tijdens de SCCA Runoffs het best voor de dag komt. Verhagen won vorig jaar de Amerikaanse Formule F-titel (voorheen Formule Ford) en werd daarmee de jongste nationaal kampioen in de historie van de SCCA. Komend seizoen komt het jonge talent met Nederlandse vader uit voor MP Motorsport in de Eurocup Formule Renault. Hij verlegt daarvoor zijn domicilie naar 's-Hertogenbosch, waar zijn opa woont. Uw verslaggever bracht hem in contact met de eveneens aanwezige Arie Luyendijk, die ook een pied-à-terre in de Brabantse stad heeft.

s81
De DragonSpeed-Oreca rijdt weer na een chassiswissel

- Het DragonSpeed-team werkte nagenoeg de hele nacht om het chassis van de Oreca-LMP2 te vervangen, nadat Loïc Duval gisteren in de vrije training bij het uitkomen van de eerste bocht van de baan raakte en in de muur reed, waarop het chassis zwaar beschadigd raakte en ter plekke niet meer kon worden hersteld. Van IMSA werd toestemming gekregen om het chassis te wisselen. De inzet van het team werd beloond: met Lapierre aan het stuur werd de auto in de vierde en laatste vrije training als tweede geklasseerd.

s10
De WRT-Cadillac was vanmorgen in de laatste vrije training het snelst

- De snelste tijd in de afsluitende vrije training kwam op naam van Jordan Taylor in de nummer 10-Konica Minolta-WTR-Cadillax DPi, die gedurende de afgelopen dagen l grotendeels het tempo bepaalde.

s16
Er zijn inmiddels 201 race-Huracáns geproduceerd, waaronder de auto van Jeroen Mul

- We meldden gisteren in onze uitgebreide Daytona-voorbeschouwing al dat de Lamborghini Huracán GT3 de best vertegenwoordigde auto in de GTD-klasse is. In Daytona maakte Lamborghini tevens bekend dat er binnen twee jaar tijd sinds de introductie van de wedstrijdversie van de Huracán precies 201 exemplaren van gebouwd zijn. Daarbij gaat het om 141 Super Trofeo-auto's en 60 GT3-versies.

sstartConti
Start van de IMSA Continental SportsCar Challenge-race, die uitliep op een Porsche-festival

- Op de vrijdag voorafgaand aan de Rolex 24 at Daytona was er traditioneel de BMW Endurance Challenge, de vier-uursrace als seizoensopening van de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge. De race eindigde met een overmacht voor Porsche, met Porsche Cayman GT4's op de eerste vier plaatsen in de GrandSport-klasse. De overwinning ging naar het Bodymotion-team met het duo Cassls/Hindman. In totaal eindigden er zes Porsches in de top tien. De best geklasseerde niet-Porsche was de Multimatic Motorsport-Ford Mustang van Buford/Maxwell. De winst in de StreetTuner-klasse ging naar Jones/Pombo met een Mini JCW.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink, René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet