DTM

DTM: Mercedes-Benz maakt DTM-rijderskader voor 2017 bekend

170126 DTM Maro Engel
Maro Engel keert terug als coureur voor Mercedes-AMG in de DTM

Bij Audi en BMW stonden de rijders voor het komende DTM-seizoen al langer vast, traditioneel is Mercedes-Benz de laatste fabrikant die zijn kader bekendmaakt. Dat is vandaag het geval, en ook hier zijn er de nodige verschuivingen. Allereerst natuurlijk door de reductie van acht naar zes auto's per merk, maar daarnaast ook door de komst van een tweetal nieuwe rijders. Al eerder was bekend dat Edoardo Mortara dit jaar voor het merk met de ster in actie komt, terwijl Mercedes nu ook Maro Engel als nieuwe rijder voor het komende seizoen presenteerde. Engel is in DTM-kringen geen onbekende, want hij reed ook van 2008 tot en met 2011 al voor Mercedes-Benz in de DTM. Daarna was hij actief in de Australische V8 Supercars en de GT-racerij, waarin hij ondermeer tweemaal de Macau GT Cup (in 2015 tevens de FIA GT World Cup) won, alsmede de 24-uursrace op de Nürburgring. Naast Mortara en Engel blijven de Oostenrijker Lucas Auer, de Schot Paul Di Resta, de Brit Gary Paffett en de Canadees Robert Wickens bij Mercedes-Benz aan boord.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Met de aankondiging van de nieuwe rijders en de contractverlenging van de bestaande coureurs is nu ook bekend wie er bij Mercedes-Benz in de DTM dit jaar niet meer bij zijn: de Duitsers Christian Vietoris en Maximilian Götz, die beiden niet echt potten konden breken, de Zweed Felix Rosenqvist, die vorig jaar tijdens een aantal races de plek innam van Esteban Ocon, nadat die naar de Formule 1 was overgestapt, en de Spanjaard Daniel Juncadella, die ook de juiste vorm niet echt leek te kunnen vinden.

De terugkeer van Maro Engel in de DTM komt voor sommigen misschien wat verrassend, zeker omdat hij in zijn eerdere jaren in de DTM bij het team van Mücke Motorsport niet echt voorin kon meestrijden, maar in de daaropvolgende seizoenen heeft hij zich in Australië en in de GT-racerij zeer goed ontwikkeld en bij een DTM-test eind vorig jaar overtuigde hij met snelle tijden, wat nu dus resulteerde in een contract. Voordat het DTM-seizoen begint, heeft Engel al een druk programma achter de rug, want eerder deze maand nam hij deel aan de 24 Uur van Dubai, nu is hij in Daytona voor de 24-uursrace aldaar van komend weekeinde en volgende week start hij tijdens de 12 Uur van Bathurst.

170126 DTM Guenther
Maximilian Günther is test- en reserverijder

Naast de gepresenteerde zes coureurs maakt ook de jonge Duitser Maximilian Günther voortaan deel uit van het rijderskader van het Mercedes-AMG DTM-Team. Günther eindigde het afgelopen seizoen als runner-up in de eindstand van het FIA EK Formule 3 en komt – hoewel nog niet bevestigd – naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar weer in de Formule 3 uit. Daarnaast vervult hij bij Mercedes de rol van test- en reserverijder in het DTM-kader, een positie van waaruit Felix Rosenqvist vorig jaar zomaar doorschoof naar een positie als coureur.

Vanaf volgende maand wordt er getest ter voorbereiding op het nieuwe seizoen: van 20 tot en met 23 februari op het circuit van Portimão in Portugal, van 13 tot en met 16 maart in het Italiaanse Vallelunga en van 3 tot en met 6 april in Hockenheim. Op dat laatste circuit staat een maand later ook de start van het seizoen op het programma.

170126 DTM Mortara
Edoardo Mortara maakte de overstap van Audi naar Mercedes

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet