IndyCar

Indycar: Nieuwe team/rijders combinaties testen op Sebring

Indycar ontwaakt uit de winterslaap. De afgelopen twee dagen werd op het korte circuit van Sebring uitgebreid door de teams van Schmidt Peterson Motorsports, Rahal en A.J. Foyt Racing getest. Zoals te doen gebruikelijk werden er geen tijden vrijgegeven.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Ed Jones
Indycar nieuwkomer en Indy Lights kampioen Ed Jones kwam gisteren vrijwel de gehele dag in actie.


Nieuwe team/rijders combinaties testen op Sebring
Het team van Chip Ganassi had eerder deze maand de eer om met Tony Kanaan als eerste op het korte circuit van Sebring kortstondig te testen. De afgelopen twee dagen kwamen de teams van Schmidt Peterson Motorsports, Rahal, A.J. Foyt Racing en Dale Coyne Racing voor het eerst in actie. De Amerikanen zelf verwachten nogal veel van de nieuwe Indy Lights kampioen Ed Jones die dit seizoen samen met Sebastien Bourdais voor het team van Dale Coyne Racing gaat uitkomen. Voor Jones was het de tweede kennismaking met een Indycar. Afgelopen jaar testte hij al eens voor het team van Rahal op Watkins Glen.

2017 Conor Daly
Krijgt Conor Daly bij A.J. Foyt Racing de doorbraak die hij verdient?

Voor het team van A.J. Foyt Racing kwamen Conor Daly en Carlos Munoz in actie. Na het vertrek van Takuma Sato en Jack Hawksworth beschikt men bij Foyt weer over Chevrolet motoren. Bij Foyt beschikt men nu over Will Phillips als engineer. Vroeger was hij in de F1 en F3000 actief.

2017 Bourdais 1 Sebastien Bourdais verrichtte voor zijn nieuwe teammaat Ed Jones verschillende shake down runs.

Bij het team van Dale Coyne Racing verrichtte Bourdais op de eerste dag een volledige shakedown voor nieuwkomer Ed Jones, van wie veel voor de toekomst verwacht wordt. Begin maart test Indycar voor de laatste maal dit jaar op Sebring. Uit kostenoverwegingen kent Indycar slechts een beperkt aantal testdagen.

2017 Graham Rahal Graham Rahal kwam voor het team van Rahal/Letterman/Lanigan in actie. De combinatie die niet veranderd was.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 25 januari 2017 12:42

  Is er al iets bekend over Robin Frijns ? Gaat hij nog Indycar rijden of alleen Formule E

  • 2
  • 0
   
  Willem J. Staat 25 januari 2017 13:06

  Nee, op dit moment niet. Formule E ligt vast bij Robin. Voorlopig heeft Andretti/Herta Marco Andretti, Ryan Hunter Reay en Alexander Rossi onder contract.

  • 3
  • 0
   
  TCRacing 25 januari 2017 17:35

  Sato is ook bevestigd voor 2017, en ik ben bang dat Andretti met uitzondering van de Indy 500 maar weer 4 auto's blijft inzetten.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 25 januari 2017 18:49

  Robin Frijns lijkt ook gewoon weer voor Audi uit te komen in de GT3

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet