WRC

Rally WRC Monte Carlo: Ogier blijft gewoon de beste

Na een voorbereiding in zijn nieuwe auto was Sebastien Ogier nog niet helemaal zeker van zijn zaak, maar na de laatste proef over de beruchte Col de Turini was hij toch weer de snelste. M-Sport en Ford mochten hiermee na lange tijd weer een keer een overwinning vieren. Ott Tänak was met zijn tweede plaats vanmorgen op koers naar een 1,2 voor M-Sport, maar een technisch probleem zorgde ervoor dat hij 'slechts' als derde kon inklokken. Ook Toyota was in haar nopjes, een zeer geconcentreerde Jari Matti Latvala bracht voor het eerst sinds 17 jaar weer een Toyota over de finish en dat nog wel op de tweede plek.

ASN MC Sunday-2 Sebastien Ogier is ook in een Ford gewoon de beste!

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal, Rally-eMag

Thierry Neuville was de hele rally eigenlijk de snelste maar maakte op vrijdag een foutje waardoor hij ver terug viel. Zijn overwinning op de PowerStage en de daarbij horende 5 extra WK punten waren een schrale troost in dit voor het Koreaanse team moeilijke weekend. Dani Sordo voelde zich nooit helemaal happy maar werd met zijn vierde plek toch de best geklasseerde Hyundai rijder.

ASN MC Sunday-3
Tot ieders, inclusief zijn eigen, verrassing eindigde Jari-Matti Latvala met zijn Toyota Yaris op de tweede plaats.

ASN MC Sunday-1
Ott Tänak had weer eens pech maar kon dankzij doorzettingsvermogen toch nog de laatste podiumplek bezetten.

Citroën stond in het prinsdom bijna met lege handen. Kris Meeke had zich eerder in de wedstrijd al uit de punten gespeeld door een plak ijs waarop hij van de weg gleed. Onderweg van Gap naar Monte Carlo kwam de pechduivel nogmaals langs toen hij op de verbindingsroute in botsing kwam met een andere weggebruiker. Omdat er geen Rally 2 is op zondag was voor hem de wedstrijd voorbij. Craig Breen werd daarmee de best geklasseerde Citroënrijder, maar wel in een 'oude' DS3. Positieve kant van de medaille voor het Franse merk is dat de auto heel snel is en dat Breen zich ontpopt als een betrouwbaar rijder. In Zweden ruilt hij weer met Lefebvre, zodat hij in de C3 WRC zal rijden en Lefebvre in de DS3. Vanaf Corsica hopen beide rijders (en ook Meeke uiteraard) over de nieuwe C3 te kunnen beschikken.

Einduitslag 85e Rallye Monte Carlo

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:26:10.7
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +47.1
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:20.6
4. Craig Breen / Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +3:47.3
5. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +4:03.2
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +7:27.2
7. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Škoda Fabia R5) +9:15.2
8. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) +12:34.4
9. Bryan Bouffier / Denis Giraudet (Ford Fiesta R5) +14:41.9
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) +14:59.3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet