Diversen

Div: Dubbele overwinning voor KTF-talent Richard Verschoor in Toyota Racing Series

Verschoor Teretonga.01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft tijdens de tweede ronde van de Castrol Toyota Racing Series opnieuw indruk gemaakt. Op Teretonga Park schreef de pas 16-jarige KTF Red Bull Junior twee van de drie wedstrijden op zijn naam en passeerde één keer als tweede de finish. Vooral in de derde wedstrijd baarde Verschoor opzien door in de uiterst natte omstandigheden maar liefst tien seconden bij de concurrentie weg te rijden. "Met name de start van de derde race was niet normaal, zo goed. Ik ben hier wel heel tevreden mee", aldus Verschoor, die als leider in de tussenstand van het kampioenschap zijn voorsprong uitbouwde naar 58 punten.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Bruce Jenkins

Met een tweede, derde en vierde plaats bij zijn debuut in de Castrol Toyota Racing Series had KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor vorige week zijn visitekaartje al afgegeven. Op Teretonga Park onderstreepte de 16-jarige KTF Red Bull Junior bij de tweede ronde van deze uiterst competitieve Nieuw-Zeelandse wedstrijdserie zijn ware klasse door zowel op een droge als natte baan een wedstrijd winnend af te sluiten. In de onder droge omstandigheden verreden eerste race mocht Verschoor vanaf de tweede startplaats vertrekken. Terwijl de top drie de gehele race dicht bij elkaar bleef, passeerde Verschoor als tweede de finish. De inwoner van Benschop mocht echter toch op de hoogste trede van het podium plaatsnemen omdat de nummer één werd bestraft voor een jumpstart. Daarmee was de eerste overwinning voor Verschoor in de Toyota Racing Series een feit! "Uiteraard pak ik liever de winst op de baan, maar al kun je het nooit zeker zeggen, toch denk ik dat ik hem anders bij de start al had kunnen passeren, want mijn start was gewoon heel goed", aldus Verschoor.

Verschoor Teretonga.02

In de tweede wedstrijd moest Verschoor door de via een reversed grid en loting bepaalde startopstelling vanaf plaats vier beginnen. Op de natte baan stootte de voor Giles Motorsport uitkomende rijder direct door naar plek twee. De wedstrijd kende vervolgens met diverse onderbrekingen een rommelig verloop, waardoor Verschoor ook als tweede de finish passeerde. De derde en afsluitende wedstrijd op Teretonga Park werd onder extreem natte omstandigheden verreden en daarin toonde de KTF Red Bull Junior opnieuw zijn talent. Vanaf de vijfde startplaats had Verschoor met een fraaie actie meteen de tweede positie in handen, zette de leider onder druk die vervolgens een fout maakte waardoor de KTF Red Bull Junior de eerste positie kon overnemen. Verschoor liep vervolgens bij het veld weg en passeerde met een voorsprong van maar liefst tien seconden de finish. "Niet normaal. De start was werkelijk perfect en nadat de banden goed op temperatuur waren, liep ik snel op de leider in. Ook toen die een fout maakte, ben ik de hele race blijven pushen en liep steeds verder uit", aldus een zeer blije winnaar die ook de snelste raceronde op zijn naam zette.

Verschoor Teretonga.04

Met zijn twee overwinningen en tweede plaats heeft Verschoor als leider in de tussenstand zijn voorsprong op de nummer twee vergroot tot 58 punten. De Toyota Racing Series wordt volgende week voortgezet op Hampton Downs.

Verschoor Teretonga.03
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet