Formule Renault 3.5

Jaap van Lagen test Formule Renault 3.5 op Paul Ricard

 jaap_test1

Op het circuit van Paul Ricard (Zuid Frankrijk) heeft Jaap van Lagen een geslaagde test afgewerkt in de World Series Formule Renault 3.5. De Europees Kampioen in de Mégane Trophy kreeg door het behalen van deze titel de test gratis aangeboden van Renault Sport Frankrijk. Van Lagen eindigde met de auto van Eurointernational aan het einde van de ochtendsessie op de derde plaats!


Na een telefoontje met Eurointernational ging Van Lagen akkoord met de test bij het Italiaanse team dat het afgelopen jaar met de rijders Nil Montserrat en Alberto Valerio een beduidend minder seizoen hadden. Het team eindigde kleurloos op de dertiende plaats in het eindklassement. Desondanks reisde Van Lagen af naar Zuid Frankrijk om weer even te proeven aan deze krachtige V6 bolide.

 jaap_test2

Met nieuwe banden kwam Van Lagen met de felblauwe bolide goed uit de startblokken en zette een snelle tijd van 1:17.100 op de chrono’s. Na dertig ronden eindigde de Nederlander met deze tijd uiteindelijk op de derde plaats in het klassement. Van Lagen
was verreweg de snelste rijder van Eurointernational. Zijn teamgenoten Nathan Antunes (1:17.810) en Hugo Oliveras (1:19.460) waren beduidend langzamer. Van Lagen zit de komende tijd bepaald niet stil, want volgende week dinsdag en woensdag (14 en 15 november) zal hij acte de presence geven op het circuit van het Engelse Snetterton. Op uitnodiging van Comtec Racing zal hij het Britse team vertegenwoordigen voor de verkiezingen van de McLaren Autosport BRDC Award. Van Lagen: “Het was een nuttige test op het circuit van Paul Ricard. Het team van Eurointernational waar ik voor uitkwam was zeker niet top, maar door het late telefoontje van Renault Sport had
ik echter weinig keuze. De test begon enigszins moeizaam door kleine mechanische problemen, maar daarna pakten we de draad goed op. Op het technisch baantje reed ik snelle rondetijden en eindigde de ochtendsessie op de derde plaats. De balans van de auto was prima terwijl er vooral aan de versnellingsbak van alles mankeerde. Desondanks ben ik blij dat ik weer aan mijn reflexen heb kunnen werken, want de World Series Formule Renault 3.5 bolide blijft gewoon supergaaf om in te rijden!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet