WTCC

WTCC: Rob Huff met Citroën C-Elysée van Allinkl.com/Münnich Motorsport in FIA WTCC 2017

170120 WTCC Citroen Huff rear
Allinkl.com/Münnich Motorsport heeft één van de ex-fabrieks-Citroëns verworven

Dat Rob Huffs samenwerking met Honda in het FIA WTCC na slechts één jaar niet zou worden voortgezet, wisten we al in Macau. Wat de Brit, in 2012 wereldkampioen toerwagens met Chevrolet, dit jaar op sportief vlak zou gaan doen, bleef echter lange tijd onbekend. Zelf tastte hij, met een uitermate beperkt aantal fabriekszitjes na het vertrek van Citroën en Lada uit het WTCC, ook lang in het duister. Nu echter zijn de nodige knopen doorgehakt en kan het nieuws naar buiten: Rob Huff rijdt dit jaar met een Citroën C-Elysée WTCC, die wordt ingezet door het Duitse team Allinkl.com/Münnich Motorsport van René Münnich. Gezien de bewezen kwaliteiten van de coureur en de auto, die de afgelopen drie jaar de maatstaf in het WTCC vormde, zou deze combinatie wel eens heel sterk uit de bus kunnen komen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

170120 WTCC Huff portrait
Na drie seizoenen afwezigheid bij Lada en Honda keert Huff terug bij het team van René Münnich

Voor Huff is Allinkl.com/Münnich Motorsport geen nieuw team, want ook in 2013, na het einde van het fabrieksprogramma van Chevrolet in het WTCC, al een jaar lang voor het Duitse team. "Nu komen we terug in een veel sterkere positie: met meer ervaring en met het uitermate competitieve Citroën-pakket", aldus Huff. "Toen René Münnich me benaderde met het idee van een Huff-Citroën-Münnich Motorsport-programma voor een aanval op de wereldtitel in 2017 kon ik die aanbieding natuurlijk niet laten lopen! Dit jaar behoort het winnen van de WTCC-titel voor een privéteam zeker tot de mogelijkheden, en dat is dus ook ons doel voor het komende seizoen."

170120 WTCC Citroen Huff front

Dominik Greiner, teammanager van Allinkl.com/Münnich Motorsport, verklaart: "We verheugen ons erg op het komende seizoen. De motivatie van iedereen in het team is duidelijk voelbaar. Met de Citroën C-Elysée hebben we de dominerende auto van de afgelopen drie seizoenen in huis. Met Rob hebben we daarnaast een rijder met heel veel ervaring en succes in het verleden. De combinatie van auto, team en rijder stemt mij voor het komende seizoen heel positief. Het wordt niet eenvoudig, maar we zullen ons best doen om voor de WK-titel bij de rijders te strijden." François Ribeiro, de topman van WTCC-promotor Eurosport Events, toont zich eveneens zeer ingenomen met het nieuws. "Als Rob en Münnich Motorsport ervoor kunnen zorgen, dat hun Citroën net zo goed gaat als dat hij eruit ziet, dan kan er geen twijfel over bestaan dat ze kunnen worden toegevoegd aan een groeiende lijst van titelkandidaten in een zeer open en competitief seizoen." Dat seizoen begint tijdens het eerste weekeinde van april op het stratencircuit van Marrakesj.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet