V8 Supercars

V8 Supercars: Red Bull Team Holden nu officieel fabrieksteam

Vanochtend vroeg werd in Melbourne het nieuwe kleurenschema van het Red Bull Team Holden fabrieksteam gepresenteerd. Triple Eight heeft nu voor drie jaar de rechten als officieel fabrieksteam van Holden verworven. TWR verspeelde dit vorig jaar door gebrek aan resultaat.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Red Bull Team Australia

2017 Shane
Regerend kampioen Shane van Gisbergen is nu officieel Holden fabrieksrijder.

Red Bull Team Holden nu officieel fabrieksteam
Triple Eight Engineering is de komende drie jaar de officiële representant van Holden in het Supercarkampioenschap. Nog belangrijker is dat Triple Eight de rechten verworven heeft om in 2018 de nieuwe generatie 2 COTF- auto te ontwikkelen. Opvallend is het nieuwe kleurenschema aan de auto's. Dit toont veel overeenkomst met de F1 designelementen van Red Bull. De naam Triple Eight komt te vervallen en voortaan staan de auto's ingeschreven als Red Bull Holden Racing Team. Regerend kampioen Shane van Gisbergen: " Het is nogal een verandering maar nogal uitdagend. Het merk Holden heeft in de Australische toerwagenwereld nogal naam opgebouwd en het is natuurlijk nogal bijzonder om nu Holden fabrieksrijder te zijn. Zeker nu de binding tussen Triple Eight en Holden nog sterker zijn geworden.

2017 Red Bull Logo
Het officiële logo van het Red Bull Holden Racing Team.

Zesvoudig kampioen Jamie Whincup is vastberaden om de titel van zijn teamgenoot Van Gisbergen terug te veroveren. "Maar ik zou niet voor één van de beste zitjes in het kampioenschap gaan als ik niet in de overtuiging was dat ik kon winnen. Zeven blijft natuurlijk maar een getal. Op de dag dat ik niet meer kan winnen dan pas geef ik mijn zitje over aan een youngster."Voor de uitvoering van het design werd nauw samengewerkt met het GM Holden design team, Red Bull in Europa en Holden."

2017 Shane Jamie
Shane van Gisbergen en Jamie Whincup gaan weer felle concurrenten van elkaar worden.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 januari 2017 14:05

  Niet zo`n mooie livery. Die van HRT vond ik persoonlijk altijd erg mooi. Die van RBR australia vorig jaar ook wel. Maar deze combi is favoriet nummer 1 voor het kampioenschap.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 19 januari 2017 18:31

  Livery niet echt mooi. Ander nieuws: GRM komend seizoen met Holden Commodore's. Na het dispuut met Volvo hebben ze niet langer de beschikking over Volvo motoren. Even was er nog een idee om een GM motor te gebruiken in de Volvo, maar uiteindelijk is het toch weer Holden geworden. Er zijn overigens ook geruchten dat Kia in de toekomst met hun nieuwe Stinger deel gaat nemen. GRM wordt met Kia in verband gebracht. Gezien hun succes met de Volvo geen slechte keuze.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet