IndyCar

Champcar: Conquest Racing hoopt op goed resultaat in Mexico

Conquest Racing en Charles Zwolsman hopen bij de seizoensafsluiter in Mexico City a.s. zondag een goed resultaat te boeken.

tekst Willem J. Staat

Voordeeltje Zwolsman
Exact een jaar geleden maakte Charles Zwolsman zijn Champcar-debuut voor Team Australia in Mexico City. Dus de Nederlander beschikt over een klein voordeeltje. Nadat hij zich als achttiende gekwalificeerd had, eindigde hij als dertiende bij zijn debuut. Het afgelopen seizoen reed Champcar-rookie Zwolsman in drie races aan de leiding en eindigde bij de laatste zeven races in de top tien.

Charles Zwolsman: "Voor de eerste keer ga ik dit seizoen naar een circuit waar ik al met een Champcar gereden heb, dus ik ben aardig enthousiat. Het is een prachtige vloeiende baan die me wel ligt. Met de nieuwe configuratie moet de baan sneller zijn, dus het racen wordt nog leuker.Ik denk dat we als team gegroeid zijn, sinds Long Beach heb ik heel veel geleerd, ik ken de auto en het team beter, en onze resultaten bewijzen het gewoon. In sommige races hebben we misschien wat pech gehad doordat we een podiumplaats verloren, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wij hebben een laatste kans in Mexico en ik zal mijn best doen om er iets van te maken. Ik hoop dat we het seizoen met een uitstekend resultaat kunnen beëindigen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet