Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Bevestiging Williams van terugkeer Massa volgt snel, Bottas vrij om naar Mercedes te gaan

massa

Williams heeft maar een paar uurtjes na Sauber gewacht om bekend te maken dat Felipe Massa inderdaad op zijn schreden terugkeert en zijn F1-carrière nog één jaar bij het team vervolgt. Tegelijk meldde het team dat het Valtteri Bottas loslaat om zijn kans te grijpen bij Mercedes.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Williams F1 Team

Dat Williams de volgende aan zet was in de reeks F1-aankondigingen van deze week, was na de bekendmaking van Pascal Wehrlein bij Sauber wel duidelijk. Het team uit Grove wachtte niet eens een dag voordat het vond dat het zijn beurt was.

Zoals alom verwacht maakte Williams bekend dat Felipe Massa de ervaren teamgenoot wordt (of blijft) op wie debutant Lance Stroll volgens zijn contract recht heeft. Met Massa behoudt het team de zo belangrijk geachte stabiliteit, waardoor de Braziliaan aan zijn 15e F1-seizoen mag beginnen. Massa blijft één jaar bij Williams, waarna hij alsnog elders gaat kijken voor het vervolg van zijn racecarrière.

Bovendien liet het team weten dat het Valtteri Bottas van zijn contractverplichtingen heeft ontheven, zodat die een prachtige kans kon grijpen. Door hem succes te wensen bij Mercedes, maaide het team het gras enigszins voor de voeten van de constructeurskampioen weg. De Fin wordt momenteel officieel bij de Duitsers gepresenteerd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet