Diversen

Div: Christopher Bell wint 31e Chili Bowl op Tulsa Expo Raceway

Na de Indy 500, de Daytona 500, 24U Daytona, 12U Sebring is de Chilibowl één van de grootste autosportevenementen in de VS die hoog in de publieke belangstelling staat. De door Lucas Oil gesponsorde Chili Bowl wedstrijden staan in hoog aanzien. Vrijwel een week lang schitterende indoor Midget-wedstrijden in het overdekte Tulsa Expo Raceway in Oklahoma. Autosport vanuit de "Amerikaanse basis" waarvan vele rijders toch hun weg in de Indycar- en NASCAR wereld wisten te vinden. In het verleden grote namen onder de deelnemers en de winnaars. De immens populaire Rico Abreu(de kleinste coureur ter wereld) slaagde er niet in om een hattrick te produceren. De overwinning ging naar Christopher Bell, die in NASCAR voor het team van Kyle Busch Motorsports actief is.


Tekst Willlem J. Staat
Foto's Toyota Racing/Chilibowl

C2MQw8vUoAAcrnV
Thuiszege voor Christopher Bell. Hem wacht mogelijk een grote toekomst in NASCAR.

Christopher Bell wint 31e Chili Bowl op Tulsa op Tulsa Expo Raceway
Tegenwoordig kun je in de Amerikaanse autosport niet aan de Chili Bowl voorbij gaan. Vele gelukszoekers proberen op deze wijze hun naam daar te vestigen. In het verleden slaagden grote namen als Jeff Gordon en Tony Stewart daarin. Meer recentelijk de betreurde Bryan Clauson en Rico Abreu. Onder de deelnemers dit jaar Kyle Larson en Ricky Stenhouse Jr, terwijl Indycar (met Team Indycar) een groot aantal rijders zelfs logistiek ondersteunde!! Dit jaar verschenen er bijna 400 rijders aan de start!!! Met alle voorrondes is de Chilibowl eigenlijk één groot indoor racefeest. Voor Kyle Larson en Rico Abreu was het dit jaar wat minder want zij gingen nogal hard op hun dak. Dit jaar ging de zege naar Christopher Bell, die voor de derde maal in zijn carrière vanaf de eerste startrij mocht vertrekken. Polesitter Justin Grant(uitkomend voor het team van de vorig jaar overleden Bryan Clauson dat nu gerund wordt door diens "verloofde" Lauren Stewart) reed de eerste 25 ronden op kop. Daarna nam Bell de leiding over en stond die niet meer af. Grant kwam als derde over de streep."Eigenlijk wilde ik voor Bryan winnen, maar ik sta op het podium en daar ben ik al erg blij mee." aldus Grant.

Christopher Bell
Chilbowl 2017 winnaar Christopher Bell.

Winnaar Christopher Bell: "Ik ben sprakeloos en ik kom hier al zo lang. Voor mij betekent dit de wereld. Telkens als ik hier kwam ging ik in de aanval en kwam ik in moeilijkheden omdat ik gewoon te hard pushte." In totaal namen er zes NASCAR-rijders aan de Chilibowl deel. Met een zestiende plek was Ricky Stenhouse Jr. de beste afgevaardigde.De immens populaire Rico Abreu keert in 2017 niet in NASCAR terug Hij kreeg de sponsoring niet rond maar werkt wel aan een Daytona 500/Indy 500 programma.Tony Stewart mag dan in NASCAR gestopt zijn maar tijdens de Chilibowl werd bekend dat hij komend seizoen maar liefst 70 van dit soort wedstrijden voor de "fun" gaat rijden.

Finale (55 ronden): 1. 71W-Christopher Bell[2]; 2. 21-Daryn Pittman[8]; 3. 39BC-Justin Grant[1]; 4. 67-Tanner Thorson[20]; 5. 68W-Jake Swanson[5]; 6. 7BC-Tyler Courtney[3]; 7. 5D-Zach Daum[11]; 8. 5-Jerry Coons Jr.[15]; 9. 68-Ronnie Gardner[9]; 10. 71G-Damion Gardner[16]; 11. 97-Rico Abreu[25]; 12. 31-Travis Berryhill[4]; 13. 99W-Larry Wight[7]; 14. 25C-C.J. Leary[10]; 15. 17W-Shane Golobic[13]; 16. 17BC-Ricky Stenhouse Jr.[14]; 17. 91T-Tyler Thomas[18]; 18. 35F-Michael Faccinto[23]; 19. 51X-Colby Copeland

2017 Finish
Christopher Bell wint de Chilibowl. Voor ons Nederlanders een onbekend evenement, maar de bezoekers komen uit alle windstreken van de wereld.........
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet