24H Series

24H Series: Stand van zaken in Dubai na 16 uur

PRO 1292
Jaap van Lagen leidt met de Brokernet Silversting in zijn klasse

Gedurende de nacht wisselden de Manthey-Porsche en de Herberth-Porsche elkaar een aantal keren af aan de kop van het veld, maar een aanrijding in het 16e uur door een andere auto zorgde bij de Manthey-Porsche voor schade aan de linker voorkant en het nodige tijdverlies. "Geen idee wie het was, volgens mij een gele Mercedes", zei Otto Klohs, die op het moment van de aanrijding achter het stuur van de Manthey-Porsche zat. Kort daarvoor had hij al de leiding verloren aan Alfred Renauer in de nummer 911-Herberth-Porsche en die auto rijdt om 6.00 uur lokale tijd nog steeds aan kop, gevolgd door de beide Black Falcon-Mercedessen. De Manthey-Porsche, waarin Matteo Cairoli het stuur heeft overgenomen, rijdt op de vierde plaats.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: 24H SERIES

PRO 1135
De Manthey-Porsche reed lang aan de leiding, maar verloor tijd na een aanrijding

Met de beide Black Falcon-Mercedes-AMG GT3's op de plaatsen twee en drie zijn Jeroen Bleekemolen en Yelmer Buurman ook na twee derde van de wedstrijd nog steeds de best geklasseerde Nederlanders in het veld. In de 319e ronde zette Yelmer Buurman met 1:59,198 minuten de snelste rondetijd in de race neer. Op de zevende plaats algemeen en als leider in de A6-Am-klasse volgt Christiaan Frankenhout met de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3. De enige resterende GRT-Lamborghini met Rik Breukers rijdt op de achtste plaats in het algemeen klassement en zevende in A6-Pro, een plaats voor de Belgian Audi Club Team WRT-Audi met Michael Vergers. Bij de A6-Ams rijdt de V8 Racing-Corvette met de volledig Nederlandse bezetting op de vijfde plaats. "De auto rijdt proma, alleen verliezen we wat teveel tijd bij de pitstops", meldt Duncan Huisman.

In de SP2-klasse heeft de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting met onder anderen Jaap van Lagen de leiding weer overgenomen, al volgt de Speedlover-Porsche, waar Richard Verburg tot de rijders behoort, op korte afstand. In de SP3-klasse kent het JR Motorsport-BMW-team na het tijdverlies door het afgelopen wiel in de beginfase van de wedstrijd een probleemloze race. Het team rijdt op de zesde plaats in de klasse met negen ronden achterstand op de leidende Optimum-Ginetta. In de TCR is de Bleekemolen-SEAT uitgevallen als gevolg van een defecte versnellingsbak. Aan kop van de klasse is het stuivertje wisselen tussen de nieuwe Audi RS3 en de Modena Motorsports-SEAT, die met Francis Tjia een halve Nederlander aan boord heeft.


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet