24H Series

24H Series: Stand van zaken na acht uur

PFDX4831 1
Het traditionele vuurwerk mocht natuurlijk niet ontbreken

Na acht uur, oftewel een derde van de twaalfde editie van de Hankook 24H DUBAI, zijn het sportwagens uit Stuttgart die het beeld vooraan het veld bepalen. De nummer 911-Herberth Motorsport-Porsche met Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer, Alfred Renauer en Brendon Hartley, rijdt sinds ronde 115 aan de leiding, met de nummer 12-Manthey-Porsche van Otto Klohs, Sven Müller, Matteo Cairoli en Jochen Krumbach op de tweede plaats. Direct daarachter rijden de beide Black Falcon-Mercedes-AMG GT3's met de nummer 2-auto van Khaled Al Qubaisi, Jeroen Bleekemolen, Patrick Assenheimer en Manuel Metzger voor de nummer 3-auto van Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt, Yelmer Buurman, Michael Broniszewski en Maro Engel.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: 24H SERIES

PFDX4651 1
Met name Sven Müller komt met de Manthey-Porsche sterk voor de dag

Al in de beginfase van de race reed Sven Müller in de Manthey Racing snelle rondetijden, waarmee hij de auto naar voren bracht. Jeroen Bleekemolen leidde de eerste 35 ronden, maar na de eerste reeks pitstops – en een heel kort intermezzo met Christopher Haase in de Optimum-Audi aan de leiding – nam Müller in de Manthey-Porsche in de 39e ronde aan de leiding, waar de auto tot ronde 107 bleef. Daarna leidde Bleekemolen opnieuw voor een paar ronden, maar de volgende tankstops brachten de Herberth-Porsche naar de eerste plaats en daar rijdt de auto sinds de 115e ronde, terwijl er na acht uur inmiddels 188 zijn afgelegd.

PFDX2281
De Black Falcon-Mercedes van ondermeer Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen en Yelmer Buurman zijn met hun beide Black Falcon-Mercedessen natuurlijk ook de best geklasseerde Nederlanders, maar ook Michael Vergers, die na een aantal jaren pauze zijn rentree als coureur maakt, doet het met de Belgian Audi Club WRT-Audi goed. In de A6-Am-klasse rijdt de jarige Christiaan Frankenhout met de Hofor-Mercedes op de tweede plaats, twee plaatsen daarachter gevolgd door de HTP-Mercedes met ondermeer Wim de Pundert. Met Bernd Schneider achter het stuur startte deze auto van achteraan de grid, maar in zijn stint bracht Schneider de auto naar de 13e plaats algemeen... Ook de V8 Racing-Corvette met Wolf Nathan, Rick Abresch, Luc Braams, Duncan Huisman en Alex van 't Hoff rijdt lekker mee, het team streeft naar een podiumplaats in de klasse.

BST 6434
Goed optreden van de V8 Racing-Corvette

De Bovi Motorsport-Broketnet Silversting met ondermeer Jaap van Lagen verloor wat tijd door schade, nadat een andere deelnemer achterin de auto gereden was, maar doet nog goed mee in de SP3-klasse. In de TCR-divisie rijdt de SEAT van Team Bleekemolen ook heel keurig mee, een podiumplaats behoort ook hier zeker tot de mogelijkheden.

De eerste uitvaller was een Nederlandse inschrijving: de Dodge Viper CC van Eurotrac by Bas Koeten, bestuurd door Bert de Heus, Daniel de Jong, Ivo Breikers en Leon Rijnbeek kwam na zeven ronden met Bert de Heus aan het stuur al de pits in met een gebroken differentieel en moest daar de strijd staken. Ook voor de JR Motorsport-BMW van Bob Herber, Harry Hilders, Gijs Bessem en Bas Schouten waren er in de beginfase al problemen in de vorm van een afgelopen linker voorwiel, maar dat euvel kon relatief snel worden verholpen en inmiddels rijdt de BMW weer gestaag zijn ronden. Dat kan niet worden gezegd van de BMW van Cor Euser Racing, die na 63 ronden de geest gaf. "Een gebroken tussenas, daardoor teveel vibraties en de motor aan gort", meldde Euser.

170113 24H Race Lamborghini fire
De HB Racing-Lamborghini viel uit vanwege brand als gevolg van een klapband en een beschadigde brandstofleiding

De eerste uitvaller vanuit de GT3-klasse was de HB Racing-Lamborghini, die in de 47e ronde een klapband links achter had, waardoor de benzineleiding beschadigd raakte en de auto binnen korte tijd vlam vatte. De betrokken rijder, Andrea Amici, kon ongedeerd uitstappen, maar de schade aan de auto was aanzienlijk. Ook een van de twee GRT-Lamborghini's, de nummer 964-auto met Mirko Bortolotti, Christian Engelhart, Ezequiel Companq, Rolf Ineichen en Adrian Amstutz, is uit de strijd na een aanrijding met Red Camel-Jordans.nl-SEAT uit de TCR-klasse. De laatstgenoemde auto rijdt na reparatie van de achterpartij overigens wel weer. Andere uitvallers zijn de Hofor-Kueperracing-BMW en de nummer 81-Olimp Racing by Lukas-Porsche, die betrokken raakten bij een aanrijding van meerdere auto's.

PFDX4558 1
De Herberth-Porsche rijdt sinds de 115e ronde aan de leiding

PFDX4643
De Team Bleekemolen-SEAT doet goed mee in de TCR-klasse

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet