NASCAR

NASCAR: Toyota debuteerde tijdens bandentest Las Vegas

De gloednieuwe NASCAR Toyota Camry maakte gisteren tijdens een Goodyear bandentest op Las Vegas al direct haar debuut. Aan de eerste Goodyear bandentest voorafgaande aan het NASCAR Monster Energy Cup seizoen namen vier coureurs deel.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Camry 2018

De 2018 Toyota Camry kwam gisteren al op Las Vegas in handen van Matt Kenseth in actie.

Toyota debuteerde tijdens bandentest Las Vegas
Vier coureurs waren gisteren voor Goodyear bij een uitgebreid testprogramma op de Las Vegas Motor Speedway betrokken. De gloednieuwe Toyota Camry kwam in handen van Matt Kenseth in actie. Bij Team Penske was Joey Logano actief en voor Chevrolet maakte Chase Elliott de eerste testkilometers van het seizoen 2017. Beelden die wij onze lezers niet willen onthouden. Over het nieuwe aerodynamische pakket konden de rijders nog weinig uitsluitsel geven. JGR-coureur Matt Kenseth: " Er zijn dagen dat je instapt en denkt dat je iets geleerd hebt, maar er zijn ook dagen waarbij je drie rondjes rijdt en je je afvraagt waarom je het eigenlijk doet. Omdat je dan denkt dat je op zo'n dag toch maar weinig opgepikt hebt. De auto voelt eigenlijk net zo goed aan als vorig jaar. En met een nieuw model is dit altijd bemoedigend. Omdat je altijd toch vooruitgang wil"

Elliott MG 2045
Jason Elliott in actie met de T-car van Hendrick Motorsports.

Penske-coureur Joey Logano: "Dit is een bandentest en we werken nogal wat compounds af. Omdat dit een bandentest is, kan ons team eigenlijk weinig over de auto leren. Dit is een beetje jammer. Maar het is altijd plezierig om weer terug achter het stuur te zitten. Met de huidige NASCAR regels komen er tussen de laatste race vorig jaar en de Daytona 500 in februari niet erg veel collega's aan rijden toe.

Chase Elliott kwam voor het team van Hendrick Motorsports in actie. Chase Elliott": Goed om weer terug in actie te komen en je racevaardigheid weer wat aan te scherpen. Dit is een goeie plek hier. Zeker omdat de Las Vegas Motor Speedway overeenkomsten heeft met de andere circuits waar wij oprijden. Ik heb de Goodyear mensen nog nooit zo agressief bezig gezien, zeker met de veranderingen en de nieuwe dingen die zij uitproberen. Las Vegas is natuurlijk een unieke plek. Vorig jaar was ik 20, nu 21 en dat maakt hier nogal een verschil." Ook Jamie McMurray kwam voor het team van Chip Ganassi in actie.

Logano MG 1955
Joey Logano met de 2017 Penske Ford Fusion in actie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet