GT

GT: Volledig Blancpain GT Sprint-seizoen voor Carlo van Dam

170113 Blancpain Carlo van Dam
Carlo van Dam (r.) gaat een volledig seizoen in de Blancpain GT Sprint Series rijden

In ons land is hij wellicht een beetje buiten beeld geraakt, maar in Azië heeft Carlo van Dam een keurige autosportcarrière opgebouwd. Tijdens een druk bezochte persconferentie gisteren in Bangkok werd een programma voor het komende seizoen in de Blancpain GT Series Sprint Cup aangekondigd, waarmee we de Vlaardinger ook weer wat vaker in Europa in actie kunnen zien. Van Dam zal samen met de Thaise rijder Piti Bhirom Bhakdi een duo vormen in de GT-serie. Ze zullen uitkomen met een Ferrari 488 GT3, ingezet door het Thaise team TP12 Singha Motorsport, dat daarbij ondersteuning krijgt van het gerenommeerde Zwitserse Kessel Motorsport.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De enige ervaring van Carlo van Dam in de Blancpain GT-racerij bestaat uit zijn deelname aan de 24-uursrace van Spa-Francorchamps in 2009. Daarin kwam hij uit met een Saleen S7-R van het Oostenrijkse Full Speed Racing Team, die hij deelde met de gebroeders Arjan en Rob van der Zwaan en de Belg Robert Dierick. Het kwartet haalde de eindstreep niet. Nu staat er voor Van Dam dus een volledig seizoen in de Sprint Cup op het programma, dat op 1 en 2 april aanstaande begint op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Het Thaise team TP12 Singha Motorsport, waarmee Van Dam al een langere relatie onderhoudt, kan bij zijn eerste Europese programma rekenen op de ondersteuning van Kessel Racing, dat het afgelopen seizoen met Michal Broniszewski de Pro-Am-titel in de Blancpain GT Series won, aangevuld met de Am- en Pro-Am-titels in de Endurance Cup en de Pro-Am-titel in de Sprint Cup. In december werkten TP12 Singha Motorsport en Kessel Racing al samen tijdens de Motul Sepang 12 Hours, waarin het team met ondermeer Van Dam en Bhirom Bhakdi als zevende algemeen en als tweede in de Pro-Am-klasse eindigden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet