Racing Shows

Racing Shows: 24e Interclassics in het teken van 70 jaar Ferrari en Facel Vega

Van 12-15 januari vindt in het Maastrichtse MECC traditioneel de Interclassics en Topmobiel plaats. De 24E editie staat geheel in het teken van 70 jaar Ferrari en het Franse Facel Vega. Op de beurs worden ruim 800 auto's geëxposeerd. Op de preview dag maakten wij een rondgang en kwamen de nodige bekenden tegen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Ferrari Mille Miglia 1951
Geen Ferrari-rood maar een unieke Ferrari Mille Miglia uit 1951.

24e Interclassics in het teken van 70 jaar Ferrari en Facel Vega
70 jaar Ferrari zal dit jaar op een groot aantal exposities het hoofdthema zijn. Met medewerking van de Ferrari Club Holland en Kroymans werd er voor een groot aantal unieke Productie-Ferrari's gezorgd. Een beetje jammer dat de wedstrijdgeschiedenis van het Steigerende Paard een beetje te kort werd gedaan. De aanwezigheid van een F1 bolide of een Sports Prototype Racer had de geschiedenis van het merk in mijn opinie meer recht gedaan. Daar tegenover staat dan wel dat er een unieke Ferrari Daytona Prototype en de Ferrari 500 Superfast Speziale van ZKH Prins Bernhard viel te bewonderen. Deze auto is inmiddels in het bezit van het Louwman museum. La Ferrari en de P2/P3 Alfa Romeo vielen op de commerciële stands te bewonderen. Beetje jammer dat deze publiekstrekkers in een hoekje stonden. Naast Ferrari stond het merk Facel Vega eveneens in de belangstelling. Het merk heeft slechts tien jaar bestaan en moest in 1964 haar activiteiten staken. Slechts weinige modellen hebben de tand des tijds overleefd.

IMG 9783
Een prachtige Alfa Romeo P3 van de Scuderia Ferrari stond niet echt in het middelpunt.

Nieuwtjes
Ook hoorden wij de nodige autosportnieuwtjes. Henk Vuik overweegt eveneens om op de lange termijn in de TCR te gaan instappen. Henk Vuik: "Ik ben druk bezig om de benodigde handtekeningen te vergaren. Op dit moment is er nog niets zeker maar wel zijn wij hier serieus naar aan het kijken. Xavier Maassen is druk aan het onderhandelen om ook komend seizoen weer in de ADAC GT Masters te rijden. "Op dit moment is er nog niets getekend, maar 24U Spa Francorchamps ga ik zeker rijden" aldus Maassen op een presentatie bij Chapeau Magazine. Van Toine Hezemans vernamen wij dat Loris Hezemans met een GT3 Porsche in de Blancpain series gaat rijden. "De deal is eigenlijk zo goed als rond" aldus Toine.

2017 Ferrari Dino 246 GT 1967
Een prachtige Ferrari Dino 246 GT van het NART Team van Luigi Chinetti uit 1967.

Aan de vooravond van de Interclassics en Topmobiel vond een veilig plaats in samenwerking met partycateraar- en evenementenorganisator Maison van den Boer samen met Sergio Herman, eigenaar van Pure-C en The Jane. Deze loterij bracht ruim 11.140 Euro op voor het Toon Hermans huis in Maastricht.Melanie Frederiks van het Toon Hermans Huis nam de cheque, die aangereikt werd door beurs directeur Erik Panis, graag in ontvangst. Het geld zal ten goede komen van de Yellow Kinderclub, een club waar kinderen met kanker, kinderen met ouders met kanker of daaraan overleden onder begeleiding van een creatieve therapeut weer écht even kind kunnen en mogen zijn.

2017 Ferrari SWG De prachtige Ferrari  250 SWB uit 1960.

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Dirk 15 januari 2017 14:23

    Ferrari's vielen een beetje tegen helaas. Wél een F40, maar geen F50 of Enzo. Geen oude Testarossa. Veel 'gewone' Ferrari's. Daarnaast miste er wel een echte Ferrari F1 auto. BMW's vorig jaar maakten meer indruk.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet