TCR International

TCR: Target Competition met Honda en Audi in TCR Germany

Het Zuid Tiroolse Target Competition start komend seizoen met maar liefst zes auto's in de TCR Germany. Naast de vertrouwde Honda's zet het team maar liefst vier nieuwe Audi's in.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 TCR Audi RS 3 LMS
Target Competition komt met maar liefst zes auto's aan de start. Waaronder vier Audi RS3's.


Target Competition met Honda en Audi in TCR Germany
Het team van Target Competition zet naast de vertrouwde twee Honda's ook nog eens vier gloednieuwe Audi RS3's in de TCR Germany in. Teammanager Markus Gummerer: "Wij kennen het product en weten de sterkte van het voertuig optimaal te benutten. Bovendien heeft onze ingenieur Albert Deuring een sterke band bij Audi en daardoor waren wij van harte welkom. Omdat de TCR Honda tot één van de snelste auto's behoort, gaan wij hier gewoon mee verder.

De Audi's zullen bemand worden door de snelle Poolse Gosia Rdest(23), die vorig jaar al de nodige TCR kilometers maakte, Junior kampioen Tim Lautenschlager(18, door de Stiftung Sport van de ADAC ondersteund, Tim Zimmermann(18) en de Zweed Simon Larsen(19). De Zwitser Kris Richard(FIA ETCC kampioen) en de Oostenrijker Jürgen Schmarl komen met de Honda Civic TCR's aan de start. Nadat men met de Brit Josh Files de eerste ADAC TCR titel alsmede de teamtitel won, heeft het team voor 2017 grote ambities.

"Ons doel is om beide titels te verdedigen. We zullen er ook alles aan doen om het Juniorklassement op onze naam te schrijven. In onze opinie kunnen al onze teamleden hier voor gaan. Als team zullen wij het maximale doen om helemaal bovenaan te eindigen. Gedurende de loop van het seizoen zal dan blijken wie er echt voor kan gaan. Met 30 ingeschreven coureurs gaat het in 2017 zeker moeilijker worden. Daarom moeten wij er constant vooraan bij zijn. Uitvalresultaten moeten zoveel mogelijk vermeden worden." aldus Gummerer

2016 Kampioen Josh Files
Het team continueert haar programma eveneens met de Honda Civic TCR.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet