Sportscars

Sportscars: Indy winnaars Sam Hornish jr. en Helio Castroneves naar Daytona

Sensationeel nieuws op Daytona. Beide Penske IRL-coureurs Sam Hornish jr. en HeliO Castroneves komen voor het team van Michael Shank in de 24 Uren van Daytona eind januari uit.

tekst Willem J. Staat

 Helio Castroneves

Eerste kennismaking voor Indycar-coureur Helio Castroneves met een Daytona Prototype. Foto: GrandAm.

Hornish jr. en Castroneves naar Daytona
Beide Penske-coureurs Sam Hornish jr. en Helio Castroneves komen tijdens de 24 Uren van Daytona voor het team van Michael Shank Racing met een Lexu Riley uit. Ook de Amerikaan Mark Patterson en Oswaldo Negri zullen van het team deel uitmaken. Dit jaar eindigde het team van Michael Shank als tweede op Daytona. "Ik ben erg blij dat ik voor dit team in de 24 Uur van Daytona kan uitkomen. Al een paar jaar heb ik geprobeerd om hier te rijden en eindelijk is het gelukt. Het zal ook de eerste keer zijn dat ik Hornish niet probeer te verslaan" aldus Castroneves. Hornish zal op 5/6 December op Homestead voor het team van MichaeL Shank testen. Sam Hornish jr. begon zijn Atlantic carriere bij het team van Michael Shank in 1999.

Daytona Prototypes stabiel
De organisatoren van de GrandAm series zijn erg blij met het succes van het kampioenschap. In 2008 treedt het nieuwe GrandAm reglement in werking. Door de organisatie is dit voor vijf jaar vastgelegd.(2008-2012) De huidige auto's kunnen gewoon blijven deelnemen, wel komen er aanpassingen van de body. Ook diverse fabrikanten hebben belangstelling voor de Daytona Prototypes getoond. Riley, Doran, Crawford behoren tot de gevestigde orde. Nieuwe fabrikanten kunnen tot 1 September 2007 hun plannen ter goedkeuring bij de GrandAm organisatie indienen.

 Pontiac Crawford

De GrandAm-reglementen blijven de komende jaren stabiel. Foto: GrandAm.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet