Diversen

GT: Oliver Webb en Emma Kimiläinen eveneens lid van snel groeiende EGT Club

LMP1 coureur Oliver Webb en de Finse Emma Kimiläinen zijn door de EGT Club als het 12e en 13e lid van deze exclusieve club bevestigd. Zij treden in de voetsporen van Stefan Wilson, Vicky Piria, Dani Clos, Leilani Munter, Tom Coronel, Alice Powell, Tom Onslow-Cole, Ricardo Teixeira, Jeroen Bleekemolen, Kevin Ceccon en Stephen Cox. Die werden vorig jaar al bevestigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto EGT

EMMAYOLIVERPRENSA 1


Oliver Webb en Emma Kimiläinen eveneens lid van snel groeiende EGT Club
De 25-jarige uit Manchester afkomstig Webb kwam in 2016 in de LMP1 klasse uit en is nog steeds bezig om zijn horizon te verbreden. In de F3 versloeg hij Sauber F1-coureur Felipe Nasr, voordat hij zijn aandacht op het Endurance racen ging concentreren. In zijn eerste Protype-seizoen won hij de ELMS titel en behaalde een klasse podium in de 24U van Le Mans. In 2015 won hij de 24U van Dubai. Oliver Webb: " Erg spannend om van een geheel nieuwe racewereld deel uit te mogen maken en ik kijk nu al uit naar mijn eerste optreden in de Tesla Model S P100D om de toekomst van het GT racen te ervaren."

De 27 jarige Finse Emma Kimiläinen reed in de juniorklasses vaak vooraan en kreeg in het verleden van Audi zelfs een DTM test. In 2009 maakte zij indruk in de Formule Audi Palmer en eindigde als vijfde in het kampioenschap. Daarna legde zij een pauze in. In die tussentijd werd zij moeder en pakte in 2014 de autosportdraad weer op. Sindsdien heeft zij een aantal podiums in de diverse Scandinavische Toerwagenkampioenschappen bij elkaar gereden en trad tevens als presentatrice in vele Finse TV en Radioshows op.

Emma Kimiläinen: " Het idee om racen met weekendfestivals die in het teken van duurzaamheid innovatie staan maken het voor deze business en marketingvrouw uitermate spannend. Ik kan nauwelijks wachten om met de Tesla Model S P100D te gaan testen. Als moeder denk ik vaak na wat er voor de toekomstige generaties gedaan moet gaan worden. Ik ben in een gelukkige positie dat ik de vooruitgang in de autosport al 25 jaar heb mogen ervaren en het is een eer om van het "Licht tijdperk" deel uit te mogen maken."

EGT CEO Mark Gemmell: " Fantastisch dat Emma en Oliver hier nu ook deel van uitmaken. Zij delen onze visie over een duurzame toekomst. Wij zijn nu dicht bij de 20 rijders en de belangstelling aan het begin van het nieuwe jaar groeit nog steeds." Het EGT Kampioenschap wordt de komende dagen op de autosportinternational Show in Birmingham gepresenteerd. Daar volgen nog meer bekendmakingen omtrent het kampioenschap.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 januari 2017 08:02

  Uhhh... Is het mijn achterdocht of zie ik hier een nieuwe A1GP ontstaan? Nog een one-make raceklasse waarbij er veel geld in en rond gepompt gaat worden. Tuurlijk, ik wacht de eerste paar optredens van het EGT kampioenschap af. Maar de eerste races van A1 waren ook entertaining. Erik

  • 3
  • 1
   
  Dirk 11 januari 2017 12:41

  Ik heb hierbij ook het gevoel dat de ladies coureurs vooral worden aangetrokken voor de publiciteit, in plaats van het talent

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 11 januari 2017 18:25

  Inderdaad een hoog A1GP gehalte.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet