NASCAR

NASCAR: Toyota introduceert nieuwe 2017 Cup Camry

Op de North American Show in Detroit heeft Toyota het zowel het productiemodel als het wedstrijdmodel voor de Monster Energy Cup geïntroduceerd. De Camry komt pas in 2018 op de Amerikaanse markt maar met de gloednieuwe NASCAR Camry gaat al dit jaar geracet worden!

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Motorsports

2017 NASCAR ME Cup 2
Goed nieuws voor de Toyota fans in NASCAR. Er wordt dit jaar al met het 2018 Camry model geracet!!

Toyota introduceert NASCAR 2018 Camry
In de Monster Energy Cup gaat dit jaar al met het 2018 model geracet worden. Zowel het productie-als het wedstrijdmodel werden tegelijkertijd ontwikkeld. Volgens Ed Laukes van Toyota Integrated Marketing "een mijlpaal in de geschiedenis van de organisatie"

Het design van de Camry werd in nauwe samenwerking tussen de Calty Design Group en TRG uitgevoerd.Het ontwerp van de nieuwe Camry is afkomstig van Masato Katsumata. In het verleden werkte de TRG Group eveneens nauw met Calty Design samen. In 2013 en 2015 onderging de Camry updates die door de Calty Design Group aan het Gen.6 model werden aangebracht. Ook was het bedrijf verantwoordelijk voor de modificaties die aan de Xfinity Camry en de Tundra Trucks werden aanbracht. De nieuwe Camry werd vandaag door Kyle Busch en Denny Hamlin.

2017 Toyota NASCAR ME Cup 1
Vrij moderne lijnen voor een ""ouderwetse"" stock car racer toch?

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet