CIKFIA

Kay en Glenn van Berlo promoveren beide naar Internationale CIK-FIA karting-klasse

Van Berlo Racing

Na een zeer succesvol 2016 hebben de snelle broers Kay en Glenn van Berlo de afgelopen maanden gebruikt om zich te oriënteren op de volgende stap in hun kartcarrière. De net 16 jaar geworden Kay werd afgelopen seizoen Nederlands Kampioen Rotax Max bij de senioren, de 14-jarige Glenn derde bij de junioren . "Wanneer je kampioen wordt is het tijd om naar een nieuwe klasse over te stappen voor een nieuwe uitdaging", leggen Kay en ook Glenn van Berlo de lat weer een stukje hoger. Kay gaat komend seizoen deelnemen aan een internationale topklasse, het CIK-FIA European KZ2 Championship dat in actie komt in vier verschillende landen in Europa. Glenn van Berlo stapt over naar het CIK-FIA European Championship, hij gaat karten in de klasse OK die maar liefst in zes verschillende landen in actie komt.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Terechte kampioen
Kay van Berlo sloeg in de allerlaatste manche van seizoen 2016 op circuit Genk toe om de titel bij de Rotax Max senioren binnen te halen. Dankzij een prachtige zege in de finale kwam hij op gelijke hoogte met Dennis Tijs, maar omdat Kay meer overwinningen behaald had werd hij de terechte kampioen. Een opmerkelijke prestatie, want een jaar eerder reed de jonge coureur uit Brabant nog bij de junioren en dus won hij ook het rookiekampioenschap bij de senioren. Tijdens de Kartbeurs in Lelystad werd Kay van Berlo gehuldigd als kampioen bij de Rotax Max senioren en ontving hij de kampioenstrofee.

Van Berlo Racing 2

Topprestaties
Ook Glenn van Berlo sloot seizoen 2016 af met een topprestatie; hij boekte de dagoverwinning en werd uiteindelijk derde bij het Nederlands Kampioenschap Rotax Max junioren. In de Rotax Max Eurochallenge, een internationale klasse waarin 30 van de beste junioren uit de hele wereld racen, greep Glenn net naast het podium. Het hele seizoen lang lag hij op podiumkoers, maar door een onfortuinlijke crash in de préfinale tijdens het allerlaatste evenement op Salbris werd hij vierde. 2016 kenmerkte zich voor Glenn door pech, want puur gekeken naar zijn prestaties had er veel meer in gezeten.

Gedurfde keuze
Met het behalen van deze successen moesten beide coureurs van Van Berlo Racing nu een keuze maken voor een goed vervolg op hun kartcarrière. Als kampioen bij de Rotax Max senioren wist Kay dat hij klaar is voor de stap naar een internationale klasse. Uiteindelijk maakten de broers Van Berlo een gedurfde keuze voor het CIK-FIA European Championship, een sterke internationale klasse waar de beste rijders uit de hele wereld in actie komen.
Kay zal uitkomen in de klasse KZ2, waarin karters vanaf 15 jaar rijden in een 125 cc kart met watergekoelde motor en zes versnellingen. Glenn gaat rijden in de klasse OK voor rijders vanaf 14 jaar, eveneens in een 125 cc kart met watergekoelde motor zonder versnellingen.

Van Berlo Racing 1

Nieuw team
Nu zowel Kay als Glenn van Berlo een nieuwe weg inslaan in hun racecarrière kiezen zij ook voor een nieuw team, met veel ervaring in CIK-FIA klassen. Keijzer Racing, ook wel bekend als 'kampioenmaker' werkt al jarenlang op internationaal niveau en weet alles over de Europese competities waaraan de top van de wereld deelneemt. De zeer ervaren teameigenaar Willemjan Keijzer, zelf ooit succesvol karter, is blij met de twee jonge talenten uit Veghel. "Wij weten inmiddels wel hoe we een kart optimaal moeten afstellen, maar de coureur moet gedreven zijn en over het juiste talent beschikken. Zowel Kay als Glenn hebben laten zien dat zij dit type coureur zijn, dus ik verwacht dat we ook komend seizoen succesvol kunnen zijn."

Programma
Van Berlo Racing is nu al volop bezig met de nodige voorbereidingen, om optimaal geprepareerd aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zowel Kay als Glenn krijgen van hun school de juiste begeleiding om hun sportieve carrière te ondersteunen, een vereiste nu zij beide Europa ingaan om hun droom waar te kunnen maken. Kay: "Natuurlijk kost het veel tijd om aan evenementen in Italië, Spanje en Zweden deel te nemen, maar samen met mijn school hebben we hiervoor een passend studieprogramma opgesteld."
Ook Glenn weet dat zijn schoolcarrière belangrijk is: "Ik krijg les op een LOOT-school. Op deze school van de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport is het voor kinderen die een sport beoefenen op hoog niveau mogelijk om onderwijs en topsport te combineren."

De agenda's van Kay en Glenn van Berlo zijn dus goed gevuld, met naast school ook een drukke kartkalender die er als volgt uitziet:

Programma Kay van Berlo - CIK-FIA European KZ2 Championship 2017
11-14 mei ronde 1 Genk België
2 juli ronde 2 Le Mans Frankrijk *
27-30 juli ronde 3 Kristianstad Zweden
07-10 september World Cup Wackerdorf Duitsland

Programma Glenn van Berlo - CIK-FIA European OK Championship 2017
20-23 april ronde 1 Sarno Italië
08-11 juni ronde 2 Alonso Spanje
29 juni ronde 3 Le Mans Frankrijk *
20-23 juli ronde 4 Alahärmä Finland *
27-30 juli ronde 5 Kristianstad Zweden
21-24 september World Cup PF International Engeland

Kay & Glenn - Duits Kartkampioenschap DKM 2017
05-07 mei ronde 1 Ampfing Duitsland
26-28 mei ronde 2 Kerpen Duitsland
07-09 juli ronde 3 Hahn / Oschersleben Duitsland
25-27 augustus ronde 4 Wackersdorf Duitsland
20-22 oktober ronde 5 Lonato Italië

(*) Onder voorbehoud van homologatie van dit circuit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet