Sportscars

Sportscars: Seizoen 2007 voor GrandAm al begonnen!

Voor de Amerikaanse GrandAm sportscar-series is het seizoen 2007 al begonnen. Op Daytona werd er gisteren en vandaag uitgebreid getest.

tekst Willem J. Staat

 _____________

Katherine Legge haar eerste kilometers in een GrandAm Daytona Prototype. Foto: GrandAm

Voorbereidingen seizoen 2007 al begonnen
Gisteren werd er uitgebreid op de Daytona International Motor Speedway getest ter voorbereiding van de 24 Uurswedstrijd die eind januari 2007 plaatsvindt. De test had namelijk als doel dat de teams nu al kunnen wennen aan het nieuwe Bosch ECU electronisch systeem. Dit motormanagementsysteem is verplicht voor alle Daytona Prototypes, terwijl de GT's er later in het seizoen over zullen beschikken. De Italiaan Max Angellelli, die dit jaar de wedstrijd won, liet met zijn Pontiac Riley de snelste tijd noteren. Met 1.43.728 was de Italiaan het snelst. De Amerikaan Patick Long was in een Porsche Crawford met 1.44.202 de tweede snelste man.

Katherine Legge maakt sportscardebuut
Ook aanwezig was Champcar-coureur Katherine Legge, de Britse komt in de 24 Uren van Daytona met een Pontiac Riley uit. "Waar je ook bent, het is één van de races waar overal ter wereld over gesproken wordt. Het is iets waarbij ik betrokken wil zijn. Het zijn interessant uitziende auto's. Het is totaal anders dan wat ik tot nu toe gewend ben. Het zal een goede ervaring voor me worden. Het is natuurlijk een goede ervaring om met verschillende auto's te rijden, het maakt je gewoon een betere coureur."

Legge komt samen met Paul en Wally Dallenbach voor het team van teameigenaar George Robinson uit. "Ik heb ervan genoten" vertelde Katherine na haar eerste ervaring met een Daytona Prototype. "Ik wilde geen stomme dingen doen. Ik moet nog aan de auto en de baan wennen. Het is totaal verschillend van wat ik gewend ben." Tot een directe confrontatie met Danica Patrick zal het in januari niet komen. Tot grote teleurstelling van de organisatoren zegde Patrick vorige week haar deelname aan de 24 Uurswedstrijd van Daytona af.

Cheever vergelijkt chassis
Het team van Eddie Cheever dat afgelopen seizoen van Toyota power naar Porsche motoren overstapte, vergelijkt deze dagen het Crawford-chassis met een Fabcar. "Deze serie begint wel enorm competitief te worden.Dus we moeten wel." verklaarde Christian Fittipaldi. "De Crawford is een meer doorontwikkelde auto omdat er juist zoveel van zijn. De Fabcar kan zeker verbeterd worden" aldus Fittipaldi.

Bekende gezichten uit de FIA GT-series waren Fabrizio Gollin en Matteo Bobbi. Zij hopen met een Ford Doran aan de 24 Uurswedstrijd deel te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet