Kartcentrum Lelystad

De Kartbeurs van Nederland met 5.000 bezoekers groot succes

kartbeurs1

De Kartbeurs van Nederland, die dit weekend in de AIS-hallen van Lelystad Airport plaatsvond, heeft ruim 5.000 bezoekers getrokken. Ondanks de weersomstandigheden trok deze 4e editie zo'n 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Deze toename tekent de stijgende populariteit van de kart- en autosport in Nederland. Dit jaar vond op de openingsdag van de beurs de finale van de eerste Talentscouting plaats. In deze talentenjacht georganiseerd door Formido en Kartcentrum Lelystad, ging de 6-jarige Frens van der Zanden uit Sint-Oedenrode er met de hoofdprijs vandoor. Daarnaast werden tijdens de kartbeurs de Nederlands Kampioenen Karting gehuldigd en was ook wethouder en 1e locoburgemeester Jop Fackeldey (financiën, economie en wonen) van Gemeente Lelystad aanwezig.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Gedurende de Kartbeurs van Nederland konden bezoekers kennismaken met alles wat de kartsport te bieden heeft en raceklare wedstrijdkarts testen bij het naastgelegen Kartcentrum Lelystad. Een gedeelte van de opbrengst van de beurs gaat naar Against Cancer. Voor meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl

De Kartbeurs van Nederland werd druk bezocht door opvallend veel jonge racefanaten. Zij - en natuurlijk ook de volwassen bezoekers - profiteerden dit weekend van diverse speciale beursaanbiedingen en primeurs, en konden kennismaken met succesvolle teams, tuners, organisatoren van kartwedstrijden en bekende kart- en autocoureurs. Ook kon men aanwezig zijn bij de presentatie van de nieuwste chassis en motoren en een vlucht maken in een Boeing 737 simulator. Daarnaast vond dit jaar voor het eerst de Talentscouting plaats; een talentjacht voor jonge coureurs tussen de 6 en 9 jaar, georganiseerd door Kartcentrum Lelystad en Formido.

kartbeurs2
Prijsuitreiking van de Talentscouting.


Over Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad is een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland die ontworpen is door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Ing. Schreiner heeft over de gehele wereld outdoor kartbanen ontworpen. Hierdoor is er een mooie en uitdagende kartbaan neergelegd, waar volop inhaal mogelijkheden zijn gecreëerd! Bij Kartcentrum Lelystad kunt u zowel met een eigen kart als met een huurkart de baan op. Kartcentrum Lelystad organiseert ieder jaar in januari de Kartbeurs voor Nederland. Hier komt de crème de la crème van de autosportwereld bij elkaar en kunnen racefanaten hun hart ophalen. De Kartbeurs van Nederland 2017 werd mede mogelijk gemaakt door Formido.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet