Formula E

Formule E: Nederlander Bono Huis wint 225.000 US$ in Visa Vegas eRace

Tijdens de 50e editie van de CES, een consumentenelektronicabeurs in Las Vegas, heeft de Nederlandse Faraday Future Dragon Sim Racer Bono Huis maar liefst 225.000 US$ op zijn bankrekening bij kunnen schrijven. In aanwezigheid van FIA President Jean Todt en Alejandro Agag vond het evenement plaats in de Sports Business Zone van het Venetian Hotel in Las Vegas.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E/Mahindra Racing.

2016 Huis
Ook in het sim-racen doen de Nederlanders het uitstekend. Eerste plek voor Faraday Future Dragon Sim Racer Bono Huis.

Nederlander Bono Huis wint 225.000 US$ in Visa Vegas eRace
Gedurende het gehele evenement stond Huis bovenaan en hij behield tot aan de eerste stint de leiding. Na de verplichte pitstops viel hij terug achter Oli Pahkala (Mahindra Racing). Hoewel de Formule E-coureurs zich op onbekend terrein bevonden zijn er duidelijk overeenkomsten tussen de virtuele wereld en het echte racen. Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) eindigde als tweede achter sim racer Bono Huis en toonde daarmee zijn natuurlijke talenten en diversiteit aan. Huis werd tot winnaar uitgeroepen nadat Pahkala bij een "technische nacontrole" een penalty van 12 seconden kreeg opgelegd omdat hij bij een software issue voordeel behaald zou hebben. Daardoor werd hij naar de derde plek teruggezet. Jose Maria Lopez (DS Virgin Racing), Sam Bird (DS Virgin Racing), Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) en Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO) eindigden in de Top 10. David Greco (Renault e.dams) eindigde als 15e, maar ging met een bonus voor de snelste ronde met 15.000 US$ naar huis.

Formule E CEO Alejandro Agag: "De eerste eRace in Las Vegas was een groot succes. Natuurlijk erg spannend om de Formule E op de meest invloedrijke elektronicashow ter wereld te hebben. Ik denk dat dit voor de Formule E in eSports Racing een grote toekomst kan betekenen. Wij zullen doorgaan met nieuwe innovatieve wegen om onze aanwezigheid in het snel groeiende landschap op dit terrein te verstevigen. Bij al onze initiatieven zal de fanbetrokkenheid op de voorgrond staan."

2017 Rosenqvist
Felix Rosenqvist eindigde als tweede en was daarmee de beste "echte" coureur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet