Formula E

Formule E: Nederlander Bono Huis wint 225.000 US$ in Visa Vegas eRace

Tijdens de 50e editie van de CES, een consumentenelektronicabeurs in Las Vegas, heeft de Nederlandse Faraday Future Dragon Sim Racer Bono Huis maar liefst 225.000 US$ op zijn bankrekening bij kunnen schrijven. In aanwezigheid van FIA President Jean Todt en Alejandro Agag vond het evenement plaats in de Sports Business Zone van het Venetian Hotel in Las Vegas.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E/Mahindra Racing.

2016 Huis
Ook in het sim-racen doen de Nederlanders het uitstekend. Eerste plek voor Faraday Future Dragon Sim Racer Bono Huis.

Nederlander Bono Huis wint 225.000 US$ in Visa Vegas eRace
Gedurende het gehele evenement stond Huis bovenaan en hij behield tot aan de eerste stint de leiding. Na de verplichte pitstops viel hij terug achter Oli Pahkala (Mahindra Racing). Hoewel de Formule E-coureurs zich op onbekend terrein bevonden zijn er duidelijk overeenkomsten tussen de virtuele wereld en het echte racen. Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) eindigde als tweede achter sim racer Bono Huis en toonde daarmee zijn natuurlijke talenten en diversiteit aan. Huis werd tot winnaar uitgeroepen nadat Pahkala bij een "technische nacontrole" een penalty van 12 seconden kreeg opgelegd omdat hij bij een software issue voordeel behaald zou hebben. Daardoor werd hij naar de derde plek teruggezet. Jose Maria Lopez (DS Virgin Racing), Sam Bird (DS Virgin Racing), Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) en Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO) eindigden in de Top 10. David Greco (Renault e.dams) eindigde als 15e, maar ging met een bonus voor de snelste ronde met 15.000 US$ naar huis.

Formule E CEO Alejandro Agag: "De eerste eRace in Las Vegas was een groot succes. Natuurlijk erg spannend om de Formule E op de meest invloedrijke elektronicashow ter wereld te hebben. Ik denk dat dit voor de Formule E in eSports Racing een grote toekomst kan betekenen. Wij zullen doorgaan met nieuwe innovatieve wegen om onze aanwezigheid in het snel groeiende landschap op dit terrein te verstevigen. Bij al onze initiatieven zal de fanbetrokkenheid op de voorgrond staan."

2017 Rosenqvist
Felix Rosenqvist eindigde als tweede en was daarmee de beste "echte" coureur.

Reacties

  • 0
  • 8
   
  Anonieme gebruiker 08 januari 2017 16:38

  Een gimmick die niets met autosport te maken heeft. Ze hadden beter een echte Formule E race in Vegas georganiseerd.

  • 8
  • 0
   
  Willem J. Staat 08 januari 2017 17:40

  @Anonieme gebruiker. Dit evenement werd officieel door de FIA Formule E organisatie georganiseerd. Bovendien deden vrijwel alle FE rijders aan het sim evenement mee. Onder toezicht van FIA President Jean Todt. En die heeft niets met autosport te maken? Op 15/16 juli rijdt de Formule E in Manhattan.

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 januari 2017 19:48

  Zag het net op het rtl nieuws. Super gaaf voor dat mannetje.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 09 januari 2017 09:45

  Autosport is geen computerspelletje, Willem. Waarom zou ik hier als autosportliefhebber in hemelsnaam warm voor moeten lopen? Leuk voor de Nederlandse winnaar maar nogmaals dit is géén autosport!

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 09 januari 2017 10:33

  @Anonieme gebruiker. Jij en ik kunnen er persoonlijk misschien anders over denken. Maar Faraday Future Dragon Racing en een aantal van die teams hebben prof. sim. racers in dienst tegenwoordig. En het heeft de zege van FIA President Jean Todt. Andere tijden tegenwoordig.

  • 3
  • 1
   
  Racing-Fan 09 januari 2017 18:29

  Omdat het een Nederlander is en over serieus geld gaat is het leuk om zoiets een keer te lezen maar wat mij betreft blijft het hierbij. Ik heb liever dat autosport.nl zich richt op echte autosport.

  • 0
  • 0
   
  Bram Knot 10 januari 2017 17:08

  Need for Speed is een spelletje, games als iRacing en het hier gebruikte rFactor2 zijn geen spelletjes meer. Dit is virtueel racen, Gran Turismo heeft met z'n challenges al laten zien dat dit nauw verweven kan zijn met de echte racerij en deze eRace bevestigd dat. Max Verstappen gebruikt simulators met dezelfde software om te trainen, als je het dan nog weg zet als 'spelletje' dan moet je je toch eens wat meer gaan verdiepen in de materie. In de laatste Autovisie staat een mooi interview met Atze Kerkhof, de moeite waard om te lezen.

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 10 januari 2017 17:37

  Sims zijn zeker geen spelletje maar dat wil nog niet zeggen dat het op autosport.nl thuishoort.

  • 1
  • 0
   
  Bram Knot 10 januari 2017 19:42

  Tsja, tijden veranderen en gelukkig negeert Autosport.nl dat niet. Nu staat dit nog in z'n kinderschoenen, maar wie weet wordt het ooit een sub-tak zoals de rally- en dragracing sites van Autosport.nl ;)

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 10 januari 2017 19:51

  Eigenlijk zeg hierbij dus dat rally en dragracing geen autosport is? ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet