IndyCar

Champcar: Paul Tracy niet aan de start in Mexico komend weekend

Na 136 achtereenvolgende Champcarstarts moet de Canadees Paul Tracy a.s. weekend ten gevolge van een blessure verstek laten gaan.

tekst Willem J. Staat

 Tracy laatste start

Paul Tracy komt a.s. weekend niet aan de start in Mexico City. Foto. Ford.

Forsythe Racing met geheel nieuwe combinatie
Het team van Forsythe verschijnt a.s. weekend met Buddy Rice en David Martinez aan de start. Eerder dit seizoen kwamen Mario Dominguez en A.J. Allmendinger voor het team uit. Paul Tracy moet vanwege een blessure definitief verstek laten gaan.

Paul Tracy: "De media heeft de boel nogal opgeblazen. Afgelopen weekend was ik met wat vrienden met een ATV aan het spelen en ik ging over de kop waarbij het ding bovenop mij terecht kwam. De eerste drie/vier dagen boekte ik nogal vooruitgang en ik dacht dat ik wel in Mexico aan de start zou kunnen verschijnen. Ik deed therapie, maar ik deed net iets teveel, waardoor de blessure alleen maar verslechterde. Het was een lang seizoen, ik heb veel getest, NASCAR en GrandAm gedaan. Het beste is om gewoon even wat rust te nemen en de blessure te laten genezen. Dr. Terry Trammell heeft wat röntgenopnames gemaakt en adviseerde mij voorlopig enkele weken uit de auto te blijven, zodat mijn bot voldoende kan herstellen.

Voor het team ben ik teleurgesteld. Het is een lang en teleurstellend seizoen geweest dat ik goed had willen afsluiten. Het beste is om nu op volgend seizoen met de nieuwe auto te concentreren."

Dr. Terry Trammell: "Paul heeft een fractuur aan zijn rechter schouder, nadat ik de röntgenopnames bestudeerd had, adviseerde ik Paul om voorlopig even uit de auto te blijven zodat hij volledig kan herstellen."

Teammanager Nick Micklewright: "Het beste was om Paul terug te trekken en hem wat rust te geven. Buddy en David maken hun Champcardebuut a.s. weekend en hen zo veel mogelijk steun geven, zodat we het weekend zo succesvol mogelijk af kunnen sluiten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet