Diversen

Unieke nieuwe competitie: Nederlands Kampioenschap Virtual Karting 2017

Foto-Breed-6-Sims-V01-480px-uitsnede

Chrono Karting, Bernax Race Simulators, de KNAF en reclamebureau Fast Company introduceren samen een uniek nieuw Nederlands Kampioenschap: Het NK Virtual Karting. In 2017 zal tijdens een aantal van de NK 2-takt wedstrijden zes race simulators staan opgesteld, waarmee iedereen met een KNAF-licentie virtueel kan racen in een kart op hetzelfde circuit als waar op dat moment gekart wordt. Absoluut uniek en in de hele wereld nog niet eerder vertoond!

Tijdens de kartbeurs in Lelystad op zaterdag 7 en zondag 8 januari is het NK Virtual Karting met een eigen stand te vinden, naast de stand van Chrono en de KNAF. Uiteraard staan hier twee Bernax race simulators opgesteld en kan iedereen met een KNAF-licentie alvast even kennismaken met virtual karting. De aanwezige begeleiders kunnen je alle benodigde informatie over dit kampioenschap geven en natuurlijk kunnen geïnteresseerden zich direct inschrijven voor het NK Virtual karting 2017. Wanneer er voldoende interesse is om het NK te organiseren ziet het programma er als volgt uit:

Zaterdag 7 en zondag 8 januari Introductie tijdens Kartbeurs Lelystad

huldiging-4takt-lelystad

Zaterdag 15 april NK 2-takt De Landsard
Zaterdag 20 mei NK 2-takt Berghem
Zaterdag 30 september NK 2-takt Genk

Voor wie?
Hoewel het NK Virtual karting in actie komt tijdens het NK 2-takt is het niet noodzakelijk dat je ook aan dit kampioenschap meedoet, ook 4-takt karters kunnen meedoen. Sterker nog, een geldige KNAF-licentie is het enige dat je nodig hebt om je in te schrijven. Dus ook vaders, moeders, monteurs, rally-rijders en zelfs Max Verstappen mag zich inschrijven. De kosten voor deelname aan dit unieke kampioenschap zullen tijdens de Kartbeurs in Lelystad bekend zijn. 

Hoe is het NK Virtual Karting opgebouwd?
Op zaterdag zijn er twee kwalificatiesessies per deelnemer. Uiteraard wordt er hierbij op gelet dat de deelnemer op dat moment beschikbaar is en dus niet aan het karten is. Iedereen rijdt in één van de zes opgestelde Bernax simulators tweemaal een kwalificatie van ongeveer tien minuten op het circuit waarop gekart wordt. Op 15 april dus op de digitale versie van circuit De Landsard, op 20 mei op Berghem en op 30 september op Genk. De snelste rondetijd van de dag telt.

kart screenshot

Préfinale
Aan het einde van de dag rijden de zes snelste coureurs samen een préfinale. Er zijn zes simulators gekoppeld waarin de préfinalisten een race rijden. De snelste uit de kwalificatie start vanaf poleposition, etc. De top drie uit de préfinale krijgt op zondag tijdens de prijsuitreiking een trofee, de top zes krijgt punten volgens een nader te bepalen staffel en de top drie kwalificeert zich direct voor de finale in januari 2018.

Halve finale
Op zaterdag tijdens de Kartbeurs Lelystad 2018 mag iedereen die aan het NK Virtual Karting heeft meegedaan aan de halve finale meedoen. Naast deze reguliere deelnemers zijn er ook een aantal halve finalisten die zich via losse evenementen hebben gekwalificeerd.

kart screenshot 2

Finale
Op zondag tijdens de Kartbeurs Lelystad 2018 strijden de finalisten om de titel NK Virtual Karting 2017. Deelnemers hieraan zijn de top drie-rijders uit de préfinales tijdens de NK 2-takt events en de beste rijders van de halve finale op zaterdag.

Prijzen
Naast de eer om de eerste Virtual Karting kampioen te worden zijn er bekers en prijzengeld voor de top drie. De kampioen wint € 1.000, de nummer twee € 500 en de nummer drie € 250.

Iedereen is van harte welkom tijdens de kartbeurs Lelystad op 7 en 8 januari 2017 om kennis te komen maken met het NK Virtual karting!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet