Formule 3

F3: Mick Schumacher maakt met Prema Powerteam de overstap naar FIA EK F3

161224 F3 Schumacher
Mick Schumacher rijdt volgend jaar met Prema in het FIA EK F3

Nadat Van Amersfoort Racing onlangs de Duitser David Beckmann als nieuwe aanwinst voor het seizoen 2017 in het FIA EK Formule 3 kon presenteren, is het het Italiaanse Prema Powerteam dat de volgende Duitse rijder aankondigt, en nota bene een coureur die bij Van Amersfoort Racing de beginselen van de formulewagensport leerde. Na twee seizoenen in de Formule 4, eerst bij VAR en dit jaar bij Prema Powerteam, maakt Mick Schumacher met het team van Angelo en René Rosin de overstap naar het FIA EK Formule 3.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het afgelopen seizoen reed Schumacher een gecombineerd programma van het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap en de Italiaanse Formule 4. In totaal behaalde bij tien overwinningen, zes pole-positions en 22 podiumplaatsen. In beide series werd Schumacher tweede in de eindstand, in de Duitse F4 achter Van Amersfoort-coureur Joey Mawson en in de Italiaanse serie achter de Argentijn Marcos Siebert van het Zwitserse team Jenzer Motorsport. "Formule 3 is voor mij de ideale volgende stap", verklaart Schumacher. "Ik ben ook blij dat ik bij Prema kan blijven, want dit is een zeer professioneel team waar ik opnieuw veel kan leren. Het volgende seizoen wordt zeker een uitdaging, maar de tests die ik de afgelopen weken heb gedaan, maakten duidelijk dat het super is om met een F3-auto te rijden. Ik kan niet wachten tot 2017 begint."

Het wordt interessant om te zien hoe Schumacher met de hooggespannen verwachtingen en de druk van de media zal omgaan. In de afgelopen twee seizoenen in de Formule 4 was het voor hem – na een aanvankelijke mediahype tijdens de eerste races – nog relatief rustig, maar bij de Formule 3-races, waarvan het merendeel tijdens de DTM-evenementen verreden wordt, is er normaliter duidelijk meer pers aanwezig. Tot nu toe sprak Schumacher alleen sporadisch met de televisie, voor de rest mocht hij niet met journalisten spreken. Sabine Kehm, woordvoerster van de familie, hield hem als een soort moederkloek bij de media weg. Dat wordt volgend jaar interessant, want in de Formule 3 is er na elke race een persconferentie voor de top drie. Als Schumacher een keer op het podium eindigt, zal hij daar reglementair in ieder geval moeten verschijnen – al is hij officieel niet verplicht ook daadwerkelijk iets te zeggen. Ook publieke handtekeningsessies behoren in de F3 tot het vaste programma, inclusief interviews met de rijders. Dat kan nog gezellig worden...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet