Belcar

Belcar: Belcar 10 Hours of Zolder a.s zaterdag seizoensafsluiter

De naam Race Promotion Night heeft plaats moeten maken voor Belcar 10 Hours of Zolder. De 10 Uursrace is de traditionele seizoensafsluiter op Circuit Zolder a.s. zaterdag.

tekst Willem J. Staat

10 Uur van Zolder seizoensafsluiter
De Race Promotion Night heeft plaats moeten maken voor de Belcar 10 Hours of Zolder, de traditionele seizoensafsluiter van de voormalige Zolder Touring Cup heeft een andere benaming gekregen. Veel gastrijders zullen de BonGou Belcar Endurance Cup a.s. zaterdag komen versterken. De Nederlander Kevin Leest, die vorig jaar met Jos Menten en Patrick Schreurs de 10 Uren won, is dit jaar eveneens één van de favorieten. Leest komen samen met Patrick Schreurs en Steegmans in een AD Sport Porsche uit. Mogelijk verschijnen Original Belcar kampioenen Bert Longin en Anthony Kumpen in een Porsche aan de start. Pogingen om met de wielerkampioen Tom Boonen aan de start te verschijnen leden enkele weken geleden om diverse redenen schipbreuk. Ook uit de BTCS worden a.s. zaterdag de nodige deelnemers verwacht.

Voor de Belcar Endurance Cup komen mathematisch gezien nog tien wagens in aanmerking voor de titel. Realistisch gezien maken slechts vijf deelnemende teams aanspraak op de titel. Torenhoog favoriet zijn als vanouds de BMW M3 van Brinkmann-Jacobs(dit weekend krijgt de combinatie steun van Jan van Elderen en Jack Buytaert), de combinatie Herman Servranckx en Jan Schmook(NL) met een Clio, de Porsche van Günther en Raymond Raus, de Mini van Tom v.d. Plas en Wim Lumbeeck en de BMW van Guido en Danny Werckx, die een beroep deden op Marc Goossens voor komende zaterdag om hun team te versterken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet