GT

GT: Kalender GT4 European Series Northern Cup definitief

BX5C4545

SRO heeft de kalender voor de GT4 European Series Northern Cup bevestigd. Het kampioenschap telt in 2017 opnieuw zes meetings, waarvan er een op Circuit Park Zandvoort zal worden gehouden. Vijf van de zes evenementen zijn nieuw ten opzichte van dit seizoen. Het kampioenschap rijdt drie keer samen met de Blancpain GT Series en daarnaast ook nog met de ADAC GT Masters, DTM en het FIA European Truck Racing Championship.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Chris Schotanus

Tijdens de 24-uursrace op Spa-Francorchamps maakte SRO al een voorlopige kalender bekend, die vervolgens nog flink op de schop ging. De openingsrace op Misano en de tweede race op Brands Hatch bleven ongewijzigd, maar de race op Zandvoort verschuift van het begin naar het einde van het seizoen. De klass komt nu niet in juni, maar tijdens het DTM weekeinde in augustus.

De GT4 European Series Northern Cup komt verder in actie tijdens het ADAC GT Masters weekeinde op de Red Bull Ring, het FIA European Truck Racing weekeinde op de Slovakiaring en tijdens de Blancpain GT Series seizoensfinale op de Nürburgring, eind september.

Series coördinator Max Braams is zeer te spreken over de kalender voor het komende seizoen. "We hebben enkele van de beste circuits in Europa op onze kalender staan. We wilden ervoor zorgen dat onze teams tijdens spraakmakende evenementen in actie zouden komen en dat is ons gelukt met de Blancpain GT Series, ADAC GT Masters, DTM en het FIA European Truck Racing Championship," aldus Braams.

Kalender GT4 European Series Northern Cup
1-2 april – Misano - Blancpain GT Series
6-7 mei – Brands Hatch - Blancpain GT Series
10-11 juni – Red Bull Ring - ADAC GT Masters
15-16 juli – Slovakiaring - FIA ETRC
19-20 augustus – Zandvoort - DTM
16-17 september – Nürburgring - Blancpain GT Series

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet