TCR Series

Renault Clio Cup Benelux deelt piste met TCR Benelux, maar behoudt eigen klassementen

Picture Clio Cup Benelux

Na het aankondigen van de komst van Clio Cup Benelux in TCR Benelux, zijn MdH Consultants en Kronos Events meteen aan het werk gegaan en werden de respectievelijke reglementen onder de loep genomen. Zoals werd medegedeeld gaat Clio Cup Benelux voortaan de piste delen met TCR Benelux, maar Clio Cup Benelux behoudt eigen klassementen en dus ook specifieke podiums en de Clio's spelen geen enkele rol in de hiërarchie van de Touring Car Racer.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

"De deelnemers aan Clio Cup Benelux gaan evenveel track time krijgen als TCR Benelux. Dat wil zeggen 60 minuten vrije training, 20 minuten qualifying, 60 minuten Qualifying Long Race en dan de ondertussen gebruikelijke vier sprints van 20 minuten ofte een totaal aanbod van 220 minuten track time," stelt Mick de Haas van MdH Consultants "Omdat we rekening houden met coureurs die al eerder deel uitmaakten van Clio Cup Benelux en tot dan alléén achter het stuur plaatsnamen, laten we de keuze vrij om het gehele weekend solo af te werken of de auto te delen met een andere coureur. We weten ook dat het delen van een zitje dan weer voordelen geeft om het gevraagde budget rond te krijgen. Daarom hebben we in overleg met Kronos Events besloten om de verplichting van twee coureurs niet te laten gelden voor Clio Cup Benelux."

Gezien Clio Cup Benelux gaat voor het volledige plaatje van TCR Benelux, zullen er bepaalde coureurs wellicht de Qualifying Long Race alléén afwerken. 

"Met een kleinere benzinetank moet iedereen hoe dan ook bijtanken om de Long Race te kunnen volmaken en coureurs die alléén rijden, zullen een rijderswissel moeten simuleren, " vervolgt Koen Wijckmans van Kronos Events. "Om iedereen gelijke kansen te geven, gaan we voor alle Clio's de exacte duur van de pitstops vastleggen. Op die manier heeft niemand voor- of nadelen tijdens het pitten. Ook in de puntentoekenning schakelen we iedereen gelijk: iemand die alléén rijdt, scoort vol zowel in Long Race als in de vier sprints, maar koppels delen dan weer de punten in de vijf te betwisten races."

Bij Clio Cup Benelux is men duidelijk gewonnen voor het concept van TCR Benelux en het feit dat de track time aanzienlijk toeneemt, moet potentiële kandidaat Clio Cup-coureurs zeker kunnen bekoren...

Kalender Clio Cup Benelux 2017
22-23 april – TCR Benelux Trophy & Belcar– Circuit Spa-Francorchamps
19-20-21 mei - Zandvoort Race Festival – Circuit Park Zandvoort
3-4 juni – New Race Festival Blancpain GT Series – Circuit Zolder
15-16 juli – Zolder Superprix – Circuit Zolder
23-24 september – Kronos 10 Hours of Mettet - Circuit Jules Tacheny de Mettet
21-22 oktober – Formido Final Races - TT Circuit Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet