Porsche Carrera Cup Benelux

Stevig deelnemersveld voor Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

pgt3 2017 pv

Op enkele dagen voor Kerstmis kunnen de organisatoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux al op een stevig deelnemersveld rekenen voor 2017. Reeds 15 wagens zijn ingeschreven voor de snelste merkencup van de Benelux. Vaste waarden als Belgium Racing, Mediacom en Speedlover komen opnieuw aan de start. Ook de piloten van GO Motorsport keren terug, ditmaal met een 991 GT3 Cup. Op de deelnemerslijst vinden we verder nog een paar nieuwe namen terug.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, die dit jaar ook Le Mans aandoet tijdens het weekend van de legendarische 24 uren van Le Mans, kan hierdoor al vooruitblikken op een sterk seizoen. Operations Manager, Severine Ulenaers, licht toe: "Doordat we in Le Mans aan de start komen samen met de Carrera Cups van Frankrijk en Groot-Brittannië, is het aantal beschikbare slots voor deze manche gelimiteerd. We gingen er dus wel van uit dat de inschrijvingen een sterke start zouden nemen. Maar een bijna volle startgrid op bijna 5 maanden voor de aanvang van het seizoen is wel heel mooi. En met de komst van enkele nieuwe en jonge rijders, belooft het opnieuw een sportief sterk seizoen te worden."

Maar eerst nog afspraak eind januari voor de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen, waar de kampioenen 2016 op gepaste wijze gehuldigd zullen worden. "Het is mooi om te zien hoe rijders na een succesvol seizoen in de Benelux kunnen doorgroeien naar bijvoorbeeld de Carrera Cup Duitsland, zoals endurance piloot Jörn Schmidt-Staade afgelopen jaar bewezen heeft. En met ons Junior Programma willen we voor een permanente begeleiding en doorstroming zorgen van jong talent. De toekomst is van ons."

Klik hier voor de kalender van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2017.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet