GT

GT: Kessel Racing opnieuw het sterkste in Gulf 12 Hours

MTC 5359 480

Kessel Racing heeft voor de tweede keer op rij de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi gewonnen. De Ferrari 488 GT3 van Giacomo Piccini, Michael Broniszewski en Davide Rigon was in beide delen van de race het sterkste. Na 302 ronden was de voorsprong ten opzichte van de als tweede geklasseerde Dragon Racing Ferrari 488 GT3 bijna 80 seconden. GP Extreme, met onder andere Nicky Pastorelli, eindigde als derde.

Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Hoewel in de vrije training de Ligier JS P3s het snelste waren, kwamen de prototypes tijdens de race niet in het verhaal voor en werd het weer een GT feestje. Kessel Racing, dat afgelopen seizoen met dezelfde rijdersbezetting ook al wist te winnen, was ook nu het beste. Het Zwitserse team lag na afloop van het eerste zes uur durende deel al aan de leiding en stond in het tweede deel slechts een ronde de leiding af aan de Dragon Racing Ferrari.

Het eerste deel van de race werd gekenmerkt door een lange safety car situatie. Na ruim een uur wedstrijd ging de GDL Racing Middle East Lamborghini hard van de baan, waarbij de vangrails zwaar werd beschadigd. Het koste een uur en 43 minuten om de schade te herstellen en de wedstrijd te hervatten. Gelukkig bleven in het verdere verloop van de wedstrijd zware ongevallen uit.

Kessel Racing ging er naast de algemene overwinning ook met de hoofdprijs in de Pro-Am klasse vandoor, terwijl Spirit of Race met de Ferrari 458 Italia GT3 de Pro-Am klasse wist te winnen. Kessel versloeg Herberth Motorsport, dat lang aan de leiding lag maar kort voor het einde met een elektrisch probleem uitviel.

Bij de prototypes ging de overwinning naar Graff met de Ligier JS P3, terwijl in de GTX klasse voor GT4 wagens Scuderia Villorba Corse met de Maserati GranTurismo MC GT4 het sterkste was.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet