GT

GT: Kessel Racing verovert Gulf 12 Hours pole in Abu Dhabi

MTC 4237 480

Kessel Racing heeft op het Yas Marina Circuit de pole position voor de zesde Gulf 12 Hours weten te veroveren. Michael Broniszewski, Giacomo Piccini en Davide Rigon, de winnaars van de editie 2015, klokten in de kwalificatie de snelste gemiddelde tijd. Nicky Pastorelli, de enige Nederlander in het veld dit jaar, eindigde de kwalificatie als vierde.

Tekst en foto's: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)


Snelle rondetijden van Stuart Hall en Nicky Pastorelli met de GP Extreme Renault RS01 betekende dat het team na twee sessies de voorlopige pole in handen had, maar teamgenoot Jordan Grogor kon in Q3 niet voorkomen dat de Renault tot achter de Kessel Racing Ferrari 488 GT3 en de twee Graff Ligier JS P3s terugviel.

MTC 4181 480
Nicky Pastorelli en teamgenoten eindigden de kwalificatie als vierde algemeen

Uiteindelijk waren Broniszewski, Piccini en Rigon met een tijd van 2m09.249s ruim een tiende van een seconde sneller dan de twee Graff Ligiers. Dragon Racing kwalificeerde als vijfde, voor de twee United Autosports Ligier JS P3s. Het Brits-Amerikaanse team, met onder andere GP2 Series-coureur Alex Lynn in de gelederen dit weekend, was in de vier vrije trainingen het snelste, maar in de kwalificatie kwam het door de gemiddelde tijden niet verder dan de plaatsen zes en zeven.

De Scuderia Villorba Corse Maserati GranTurismo MC GT4 van Patrick Zamparini, Piotr Chodzen en Antoni Chodzen was in de GTX-klasse na drie runs het snelste. Matt George reed met de Generation AMR Superracing Aston Martin Vantage GT4 de allersnelste tijd en was in het eerste deel van de sessie ruim vier seconden sneller dan de rest. Zijn teamgenoten waren echter dusdanig langzamer dat de Aston Martin uiteindelijk toch 'slechts' als tweede kwalificeerde.

UPDATE: Na afloop van de kwalificatie werden van de Optimum Motorsport Audi en de als derde gekwalificeerde Graff Ligier een snelste tijd ontnomen wegens het overschrijden van de tracklimits. Hierdoor starten Nicky Pastorelli en zijn teamgenoten als derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet