Porsche Cups

Team Bleekemolen in 2017 in Porsche Carrera én Supercup

FV6F2411

Hoewel de echte winterstop nog moet komen is er nu al mooi autosportnieuws voor volgend seizoen: Team Bleekemolen gaat met twee of zelfs drie splinternieuwe Porsches GT3 deelnemen aan de Duitse Porsche Carrera Cup, in combinatie met waarschijnlijk zes races in de Porsche Supercup. "We zijn ontzettend blij dat we weer in actie zullen komen tijdens prachtige evenementen als de DTM en Formule 1", vertelt Sebastiaan Bleekemolen, die uiteraard zelf ook weer achter het stuur van de Porsche plaatsneemt.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Team Bleekemolen

1383500597-031113 abudhabi sb 1


Sebastiaan Bleekemolen was afgelopen seizoen wat minder in het nieuws dan we van hem gewend zijn. "De Benelux Clio Cup had dit seizoen minder deelnemers dan gebruikelijk, maar reed toch altijd in mooie grote velden samen met de Duitse en de Franse Clio Cup. Daardoor hebben we toch leuke races gehad, maar in Nederland waren we minder zichtbaar. Hoe dat komend seizoen gaat worden is op dit moment niet duidelijk, maar dat zullen we in de gaten houden en wanneer het interessant is voor ons team zullen we dat zeker overwegen."

Succes in endurance
Naast in de Clio Cup reed Sebastiaan Bleekemolen ook één van zijn favoriete events, de 1000 km van Palanga in Litouwen. Met succes, want hij won deze negen uur durende endurancerace. Een nieuw project was de TCR Seat Leon waarmee Team Bleekemolen in de 24 uur van Silverstone op een zege leek af te gaan. Een defecte motor voorkwam dat succes helaas, maar het potentieel van de Seat is uitstekend en dat zal in 2017 zeker een vervolg gaan krijgen.

ATP 6956

Vaste crew
Met de terugkeer van Team Bleekemolen in zowel de Porsche Carrera Cup Deutschland als in de Porsche Supercup komt voor de familie Bleekemolen een lang gekoesterde wens in vervulling. "Ik reed in 2014 voor het laatst een race in in de Porsche Supercup en in 2012 in de Porsche Carrera Cup. Dat we nu met meerdere auto's onder de vlag van Team Bleekemolen in beide kampioenschappen kunnen deelnemen is geweldig. Niet alleen voor mij als coureur, maar ons hele team is ontzettend enthousiast. We hebben weer onze vaste crew bereid gevonden om dit nieuwe avontuur aan te gaan en daarmee hebben we een zeer sterk en solide team. Ik weet zeker dat we samen erg veel plezier gaan beleven."

BD5I8198

Meer racetalent
Naast de oudste zoon van Michael Bleekemolen zal ook een Amerikaans racetalent Team Bleekemolen komen versterken. "We zijn nagenoeg rond en verwachten met hem een coureur te hebben die in de top van het klassement kan meestrijden. Ook voor een derde Porsche zijn we al met diverse rijders in gesprek, maar we staan nog steeds open voor rijders die bij een ervaren team in de Porsche Carrera Cup én/of de Porsche Supercup willen rijden. Wie interesse heeft kan altijd contact met ons opnemen", geeft Sebastiaan Bleekemolen aan.

 RUB9437

Nieuwe Porsche GT3
Seizoen 2017 ziet er in beide Porsche Cups erg goed uit, want waar afgelopen seizoenen het aantal auto's vrij mager was, zitten beide klassen nu al aan hun maximum aantal deelnemers. De nieuwe Porsche GT3 is dan ook een werkelijk fantastische racer en met volle velden wordt 2017 ongetwijfeld een memorabel jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet