Sportscars

Sportscars: Nagekomen reactie Nicky Catsburg op IMSA-test in Daytona: "Niemand laat achterste van zijn tong zien"

161215 IMSA Test Catsburg 2
De BMW M6 GTLM van het BMW Team RLL, waarmee Nicky Catsburg in Daytona testte

In ons eerder vandaag geplaatste artikel over de test van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Daytona kwamen met Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande twee van de drie Nederlandse coureurs, die tijdens de test in actie kwamen, met een uitgebreide reactie aan het woord. Na publicatie van dit artikel kregen we ook een reactie van Nicky Catsburg, maar helaas konden we die door activiteiten elders niet eerder verwerken. Vandaar als nagekomen bericht hierbij alsnog de terugblik van de BMW-fabriekscoureur uit Voorthuizen op de tweedaagse test, waarin hij reed met de BMW M6 GTLM van het BMW Team RLL.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: IMSA

Na in het afgelopen seizoen al veelvuldig met de M6 GT3 te hebben gereden, vormde de test in Daytona voor Catsburg de eerste ervaring met de GTLM-uitvoering, die van de GT3-versie is afgeleid. De coureur zegt: "We hebben ons hele programma kunnen afwerken. Voor mij is het heel leuk om nu voor het eerst in een GTLM te rijden. Het BMW Team RLL is een ontzettend goed team en het is plezierig om in zo'n professionele omgeving te werken, dus ik ben blij met deze kans die BMW mij biedt."

In januari van dit jaar reed Catsburg in Daytona met een Porsche van het Black Swan-team. Het was voor hem een plezier om weer in het zelfbenoemde 'World Center of Racing' te kunnen rijden, maar over de krachtenverhouding zegt de test volgens hem weinig, zo legt hij uit: "Het is prachtig om in Daytona weer aan de start te kunnen staan. Helaas zeggen de tests in Daytona eigenlijk helemaal niets: iedereen doet het gebruikelijke en laat niet het achterste van zijn tong zien. Dat is eigenlijk zoals het de laatste tijd overal gaat. Het is dus afwachten wat er precies gaat gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in. Het zal moeilijk worden om de Fords te verslaan, maar op zich voelt de auto heel goed aan en ik kijk uit naar de race!"

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Michael Drost 16 december 2016 23:06

    Als iemand de Fords kan verslaan ;-) Go Nicky!!!!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet