DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap van start met Zandvoort 500

Zaterdag 11 november wordt om twaalf uur op Circuit Park Zandvoort het licht op groen gezet voor de start van de Zandvoort 500. Dit is de eerste wedstrijd uit een serie van vijf van het Winter Endurance Kampioenschap waarin gestreden wordt voor de officiële Nederlandse titel. Dit Winter Endurance Kampioenschap wordt verreden op de circuits van Zandvoort, Assen en Oschersleben (D). De organisatie is in handen van Circuit Park Zandvoort en de stichting Dutch National Racing Team (DNRT).

Deelname staat open voor alle bekende toerwagens in de klassen +2000cc, -2000cc, BMW en de klasse -2000cc Diesel. Maximaal kunnen er 59 auto’s deelnemen, met per wagen meerdere rijders. Per deelnemende automobiel dienen er minimaal drie pitstops plaats te vinden, met rijders- en bandenwissels, waarbij tevens brandstof moet worden aangevuld.

Zaterdag 11 november zal om 9.30 uur de dag worden aangevangen met de vrije training, gevolgd door de kwalificatietraining van 10.30 tot 10.50 uur, terwijl de race over 500 km (116 ronden) om twaalf uur van start gaat, waarna om circa half vier de finishvlag valt.
De toegang voor het buitenterrein en de overdekte hoofdtribune is gratis. Voor het rennerskwartier dient € 7 betaald te worden. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet