WRC

Rally Nieuws: Ogier kiest voor M-Sport (UPDATE)

Het Britse M-Sport team heeft dinsdag aangekondigs dat zij volgend jaar in zee gaan met viervoudig Wereldkampioen Sebastien Ogier als eerste rijder. Al heel lang werd er op sociale media over gespeculeerd maar nu blijkt het dan toch echt waar te zijn.Naast Ogier is Ott Tänak zoals verwacht aangetrokken als tweede rijder voor het team. Over de rol van Eric Camilli, die al gecontracteerd was voor het komende jaar is nog niets bekend.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto; M-Sport

Ford2017 1
De Ford Fiësta RS WRC 2017 kenden we sinds vrijdag al nu weten we ook wie erin gaan rijden: Sebastien Ogier en Ott Tänak


Ford2017


Ford2017 2

Fiesta 2017
Tot nu toe worden alleen nog maagdelijk witte plaatjes getoond van de auto. We moeten nog even wachten om de bestickering van volgend jaar te zien. Zou RedBull een duit (veel duiten) in het zakje doen en komt Ford ook weer terug? Het is natuurlijk een unieke kans voor de autofabrikant. Nummer 1 op de auto en een meer dan realistische kans om (heel) hoog te eindigen in het kampioenschap. We moeten het dus nog even afwachten.

Toyota
Ondertussen gaat het silly season dinsdag gewoon verder. In Helsinki presebnteert Toyota dan haar team. Veel nieuws zal er niet zijn. Jari-Matti Lavala zal de eerste rijder in het team worden. Juho Hänninen werd al eerder aangekondigd. 

De wachtkamer
In de wachtkamer zitten nog Andreas Mikkelsen, Mads Østberg Eric Camilli en Elfyn Evans. Van de laatste vermoeden we dat hij donderdag wordt bevestigd als de nieuwe rijder van DMack eventueeel met Eric Camilli? Voor de twee Noren wete we het nog niet.Østberg verzekerde ons in Wales nog dat hij zou gaan rijden en het is erg moeilijk voor te stellen dat Mikkelsen (de derde werkzoekende na het afhaken van Volkswagen) geen stoeltje zal vinden. De komende dagen gaan het duidelijk maken. Aanstaande vrijdag moeten de deelnemers voor Monte Carlo bekend zijn... Voor Citroën staan daar Kris Meeke en het zij Craig Breen of Stéphane Lefebvre aan de start.

Abbring
Rond onze landgenoot is het nog erg stil. Hij hoort niet tot de vastgelegde rijders voor Hyundai. Wél heeft hij nog een testcontract voor 2017. Ook hier dus even afwacten.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet