Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande maakt eerste meters met Visit Florida Racing-Riley-Gibson LMP2

161211 VisitFlorida Shakedown1
Renger van der Zande (l.) en Marc Goossens bij de nieuwe Visit Florida Racing-Riley-Gibson

Renger van der Zande heeft de eerste meters met de nieuwe Visit Florida Racing-Riley-Gibson LMP2, waarin hij volgend jaar in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship uitkomt, erop zitten. "De shakedown vond gisteren plaats op het Carolina Motorsports Park in Kershaw in South Carolina, omdat dat dichtbij Riley Technologies is, waar de auto gebouwd werd", meldt Van der Zande vanuit de VS. "Inmiddels ben ik weer in Daytona, waar de werkplaats van het team is, en waar we ons nu voorbereiden op de officiële IMSA-test van aanstaande dinsdag en woensdag op Daytona International Speedway."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Renger van der Zande, PR

"De shakedown was vooral een kwestie van allerlei verschillende componenten van de auto op elkaar aanpassen", vervolgt Van der Zande. "Er zijn eigenlijk drie partijen bij het verhaal betrokken: Riley, die de auto gebouwd heeft, Multimatic, waar bijvoorbeeld de monocoque en de schokdempers vandaan komen, en Gibson, de leverancier van de motor. Al die componenten moeten goed op elkaar worden afgestemd, wat ook veel programmeerwerk is, en de shakedown van gisteren was een eerste test daarvoor. Het duurde heel lang, want we waren er al vroeg, maar konden pas 's middags om een uur of vier voor het eerst rijden. Nu wordt de auto opgebouwd voor de tweedaagse test in Daytona, waar we voor het eerst echt kilometers hopen te kunnen maken."

Samen met de Belg Marc Goossens is Van der Zande al enkele dagen in de VS ter voorbereiding op zijn komende campagne. "De gebruikelijke dingen als je bij een nieuw team komt: een stoeltje maken, mensen leren kennen, kijken hoe het team werkt. Wat dat laatste betreft ben ik wel positief: het ziet er allemaal erg goed en professioneel uit, de samenwerking is bijzonder goed en aan middelen ontbreekt het bepaald niet. Na de test van volgende week rijd ik ook tijdens de 'Roar before the 24', de volgende test in Daytona, die van 6 tot en met 8 januari plaatsvindt."

161211 VisitFlorida Shakedown2
Een shakedown in de namiddag biedt wel mogelijkheden voor foto's bij ondergaande zon
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet