IndyCar

Champcar: Succesvolle test voor Forsythe nieuwkomers Rice en Martinez

Champcar nieuwkomers Buddy Rice en David Martinez hebben de afgelopen dagen ruim meer dan 640 kilometer getest op het MSR circuit in Houston.

tekst Willem J. Staat

Succesvolle test voor Rice en Martinez
Indycar-coureur Buddy Rice reed in 2000 voor het laatst in een Champcar nadat hij het Formule Atlantic kampioenschap gewonnen uit. Vervolgens kwam Rice in de rivaliserende IRL-series uit, en werd recentelijk door het team van Forsythe uitgenodigd als vervanger van A.J. Allmendinger, die nota bene eerder dit seizoen Mario Dominguez verving. Allmendinger koos recentelijk zoals bekend voor een lucratief NASCAR-aanbod van Red Bull en Toyota en hield Champcar en Forsythe voor gezien.

Nieuwe Forsythe-coureurs vol vertrouwen naar Mexico
Buddy Rice: "Ik ben blij dat alles ging zoals het gepland was en dat we voordat we naar Mexico gaan wat kilometers achter de kiezen hebben. Het is een voordeel dat we van deze test in Mexico profijt kunnen hebben. Het was erg fijn om met de Forsythe-ingenieurs samen te werken. Ze zijn erg goed georganiseerd en dat maakte de overstap naar Champcar wat gemakkelijker. De snelheid zat er direct goed in, maar ik moest wel even aan de turbo wennen, de remmen zijn fantastisch en na enkele ronden voelde ik mij volkomen op mijn gemak en kon direct goed "pushen". Alles verliep perfect, nu moeten we naar Mexico gaan, de snelheid erin houden en een goed resultaat behalen."

De Mexicaan David Martinez, die in het verleden in A1GP. F3, Formule Renault V6, Barber Dodge en Formule Atlantic uitkwam, was razend enthousiast. Martinez: "Ik ben erg tevreden over deze test, en ik reed meer dan 300 km zonder problemen. Ik wil Forsythe Racing bedanken dat ze me zo"n fantastische auto gaven en de eerste dag zo makkelijk mogelijk maakten. Het rijden van deze auto's is een fantastische ervaring, de pk's, de remmen, alles is gewoon van het hoogste niveau. Ik had direct een goede verstandhouding met mijn ingenieur, we begonnen langzaam maar aan het eind van de dag reden we erg competitieve tijden. Eigenlijk deden we verschillende tests om mij voor de wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden, gesimuleerde kwalificatieruns met nieuwe banden, pitstops, en "long runs" met volle tanks zodat ik de bandenslijtage kon waar nemen en de verandering van het gewicht kon bespeuren naarmate de auto lichter werd."

Team manager Phil LePan: "Voor beiden was het een erg succesvolle test. Bij David brachten we niet al teveel veranderingen aan de auto aan, we wilden hem alleen laten wennen aan de auto om zijn zelfvetrouwen op te bouwen, zodat hij in Mexico aan de set-ups kan werken. Buddy heeft natuurlijk veel meer ervaring met krachtige auto's. Bij hem werkten we aan verschillende afstellingen van de dampers en geometrie. Eigenlijk hebben we niets drastisch gedaan, maar het zag er naar uit dat alle veranderingen wel effectief waren."

Tracy niet aan de start in Mexico?
Paul Tracy beschadigde na een partijtje golf zijn schouderblad na een "jump" met een golfkarretje. Mogelijk dat de Canadees evenals de geblesseerde Justin Wilson(Rusport) in Mexico niet aan de start verschijnt. Bij Rusport zal de Brit Adam Carroll mogelijkerwijs Wilson vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet