Sportscars

Sportscars: Jeff Gordon met nieuwe Cadillac DPi-V.R naar Daytona

JG-Polo

Voormalig NASCAR-rijder Jeff Gordon zal volgend jaar deelnemen aan de 24 uur van Daytona. De viervoudig kampioen zal met de nieuwe Cadillac DPi-V.R van Wayne Taylor Racing aan de start van de 55e editie van de Rolex 24 verschijnen. Zijn teamgenoten in Florida worden Max Angelelli en de broers Jordan en Ricky Taylor.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

Jeff Gordon reed een keer eerder de 24 uur van Daytona, in 2007...met Wayne Taylor Racing. Gordon eindigde toen, samen met Angelelli, Wayne Taylor en Jan Magnussen, als derde. "Toen ik aankondigde dat ik niet langer full-time in de NASCAR Sprint Cup Series zou rijden, hoopte ik dat ik een kans zou krijgen om nog eens aan een dergelijk prestigieus evenement deel te nemen - met Konica Minolta en Wayne Taylor Racing - in de hoop het evenement dit keer te winnen. Ik weet dat Ricky en Jordan supersnel zijn en ik geloof dat het een zeer sterke combinatie zal zijn," aldus Gordon.

2017-Cadillac-DPi-VR-RaceCar-001 De nieuwe Cadillac DPi-V.R - de eerste Cadillac LMP sinds 2002

Cadillac presenteerde woensdag de nieuwe Cadillac DPi-V.R, de eerste officiële Cadillac LMP na 14 jaar afwezigheid. Het eerste publieke optreden van de nieuwe auto zal op 13 en 14 december op de Daytona International Speedway plaats vinden. Naast Wayne Taylor Racing zal ook Action Express Racing met de DPi-V.R te zien zijn. Action Express zal twee auto's inzetten in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet