GT

GT: Nederlanders in de prijzen bij SRO Night of the Champions

ekris-nightofthechampions

Afgelopen zondag vond in Londen de SRO Night of the Champions plaats, waar alle kampioenen van de verschillende SRO kampioenschappen werden gekroond. Er waren ook prijswinnaars uit Nederland te huldigen. Racing Team Holland by Ekris Motorsport, Jules Szymkowiak en Martin Lanting gingen allemaal met award naar huis.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR

Dick van Ekris en Stian Boers waren namens Ekris afgereisd naar Londen en het was Boers die het podium op mocht om de beker voor de tweede plaats in de GT4 European Series in ontvangst te nemen. Ekris team verkocht inmiddels de beide Ekris M4 GT4s aan het Franse Autovitesse en is druk bezig om nieuwe auto's te bouwen voor het komende GT4 European Series seizoen.

symkowiak-nightofchampions

Jules Szymkowiak, dit seizoen in de Blancpain GT Series actief met een Mercedes-AMG GT3 van HTP Motorsport, kreeg als eerste de Sean Edwards Trophy uitgereikt door Daphne McKinley Edwards, de moeder van de in 2013 verongelukte coureur. De prijs wordt gegeven aan een jonge coureur die zowel in Sprint als Endurance heeft gereden en tijdens het seizoen liet zien dat hij snel en behendig is. Szymkowiak versloeg Luca Stolz en Dries Vanthoor en verdiende met zijn prijs ook 20 sets Pirelli-banden.

De inmiddels in Monaco woonachtige Martin Lanting kreeg de beker voor het winnen van de Iron Cup in de Blancpain GT Sports Club. Lanting was in 2015 ook al kampioen in de klasse voor gentlemen drivers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet