TCR Series

TCR International Series maakt kalender voor 2017 bekend

2016 TCR International Bahrain

De TCR International Series heeft zijn voorlopige kalender voor 2017 bekend gemaakt. In het derde jaar na de introductie van het TCR concept rijdt de Serie wederom in het voorprogramma van drie Formule-1 weekends. Bahrein stond het afgelopen seizoen al op de kalender en daar komen de Grand Prix' van Monaco en Abu Dhabi nu bij.

Tekst: PR/Autosport.nl
Foto's: PR

Het seizoen 2017 start op het moderne Rustavi International Motopark en wordt het eerste bezoek van een Internationale autosport serie in Georgië.

2016 TCR International Spa

Het derde evenement tussen Bahrain en Monaco zal worden gehouden op Spa-Francorchamps, voor het tweede achter één volgende jaar in het voorprogramma van de World Endurance Championship

Drie Europese evenementen volgen daarna op de Salzburgring, de Hungaroring (samen met de GT Open) en Oschersleben (samen met de ADAC TCR Germany series).

De TCR International Series verplaatst zich na Europa naar het verre Oosten voor de beslissende races in het kampioenschap. Voor de derde maal een weekend op Chang International Circuit , met daarna de races in Zuid-Korea of China en als afsluiter de finales in Abu Dhabi.

Promotor Marcello Lotti is blij met de variatie van spannende en uitdagendende circuits." De toevoeging van Monaco, Georgië, Hongarije en Abu Dhabi zal de serie nog meer uitstraling geven en zal het TCR concept een nog grotere stap naar voren brengen."

2017 TCR International Series – voorlopige kalender
2 April – Rustavi International Motopark, Georgia
16 April – Bahrain International Circuit (F1 weekend)
7 Mei – Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium (WEC event)
28 Mei – Circuit de Monaco (F1 weekend)
11 Juni – Salzburgring, Austria
2 Juli – Hungaroring, Budapest
9 Juli – Motorsport Arena Oschersleben, Germany
3 September – Chang International Circuit, Buriram, Thailand
8 Oktober – Zuid-Korea of China
26 November – Yas Marina Circuit, Abu Dhabi (F1 weekend)

2016 TCR International Buriram
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet