Formule 2

Braziliaan Sergio Sette Camara promoveert in 2017 met MP Motorsport naar GP2

MP GP2 SR 2017

• Tienertalent Sette Câmara klimt met MP Motorsport op naar F1-opstapklasse
• Podiumfinisher Macau eerste coureur die voor 2017 tekent bij het Nederlandse team
• Braziliaan debuteert komende week al voor MP Motorsport tijdens GP2-test in Abu Dhabi

MP Motorsport heeft vandaag zijn eerste coureur voor 2017 bekendgemaakt. Het GP2-team, dat dit jaar diverse podiumklasseringen behaalde, beschikt volgend seizoen over de talenten van Sérgio Sette Câmara.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Enkele dagen nadat de 18-jarige Braziliaan op het podium stond van de grootste Formule 3-race ter wereld, de Grand Prix van Macau, kwam het Nederlandse team tot overeenstemming met Sette Câmara, die in de Formule 1 al testte voor Scuderia Toro Rosso.

De door Petrobras, CEMIG en Mercantil do Brasil gesteunde Zuid-Amerikaan zal overigens al veel eerder deel uitmaken van het MP-team: Sette Câmara verschijnt komende week voor MP aan de start in de officiële GP2-test in Abu Dhabi. Die vindt meteen na de laatste races van dit seizoen plaats op het circuit van Yas Marina.

"Sérgio is een groot talent", aldus Sander Dorsman van MP Motorsport. "Hij heeft dit jaar in de Formule 3 uitstekende prestaties geleverd. Wat hij liet zien op Macau, een van de moeilijkste stratencircuits ter wereld, was zelfs ronduit sensationeel."

"Hij behoort zonder twijfel tot de spannendste jonge coureurs die volgend jaar naar de GP2 promoveren, zo snel is hij. Iedereen bij MP Motorsport kijkt uit naar de samenwerking. Het is ideaal dat we het zo snel eens zijn geworden, nog vóór de test van komende week. Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden op Sérgio's racedebuut in de GP2 in 2017."

Op het moment dat hij oud genoeg was om van de karts over te stappen naar de raceauto's – op zijn 16e verjaardag in 2014 – debuteerde Sette Câmara in het Braziliaanse F3-kampioenschap. Daarin stond hij diverse keren op het podium, om vervolgens meteen de sprong te wagen naar het hoogaangeschreven Europese FIA-kampioenschap voor Formule 3.

Als debutant viel hij in 2015 op door het podium te halen. In de Masters of F3 op Zandvoort – dat losstaat van het Europees kampioenschap – zette Sette Câmara zijn auto op pole, om ook daar met een podiumfinish naar huis te gaan. Op Macau, aan het eind van het seizoen, verbeterde hij bovendien het ronderecord, tijdens zijn debuut op het uitdagende Zuidoost-Aziatische stratencircuit.

In zijn tweede jaar in het Europees kampioenschap reed de Zuid-Amerikaan opnieuw twee keer naar het podium. In de Masters of F3 herhaalde hij dat feit. Zijn optreden op Macau afgelopen weekend was het hoogtepunt van zijn seizoen: eerst finishte Sette Câmara derde in de kwalificatierace, om daarna het eerste deel van de GP zelf aan te voeren. Door toedoen van een safetycarperiode finishte hij uiteindelijk als derde.

Sette Câmara, wiens geboortegrond in het Braziliaanse Belo Horizonte ligt, staat te springen om in te stappen bij MP Motorsport. Hij kan niet wachten totdat hij komende woensdag 30 november voor het eerst kan kennismaken met de GP2-auto van het Nederlandse team. Drie dagen zal hij vervolgens met de auto testen.

"Ik ben enorm blij dat ik mag bekendmaken dat ik volgend jaar GP2 doe", zei hij. "Het is een zeer competitieve klasse, met fantastische auto's. De teams zijn zeer professioneel en alle coureurs zijn snel en getalenteerd. Het is een flinke stap omhoog vanuit de F3, maar het is een klasse waarin ik veel kan leren. Ik popel om in de auto plaats te nemen en het beste van mezelf te laten zien."

"Ik ga veel kennis opdoen, maar ik denk ook dat ik volgend jaar meteen resultaten kan laten zien. MP Motorsport is een geweldig team, met jarenlange race-ervaring. Ik denk dat deze ervaring me gaat helpen om veel kilometers te maken en resultaten te scoren. Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en hoop zo weer een stap dichter bij de Formule 1 te zetten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet