VLN

VLN: Reglementsaanpassingen voor GT3 en Control Tyres

Voor de VLN luidt het Motto in 2017 evolutie i.p.v. revolutie. De verwachtingen met betrekking van TCR-inschrijvingen zijn hooggespannen. Zowel voor de GT3, GT4 en het inschrijfgeld komen er voor 2017 enkele aanpassingen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 VLN GT3 2
Het VLN reglement kent voor 2017 enkele kleine aanpassingen. Evolutie i.pv. revolutie.

Reglementsaanpassingen voor GT3, GT4 en control tyres
Voor het komende seizoen worden de coureurs ingedeeld volgens FIA normen. Dit betekent dat Professionals die als Platina door de FIA zijn ingedeeld geen toestemming krijgen om in de GT4 te starten. Ook gaat er in de GT4 van z.g. "control tyres" gebruik gemaakt worden. Ook voor de TCR auto's wordt deze optie overwogen.

Professional Pro-Am en Amateurindeling voor de GT3
Op wens van velen gaat er in de GT3 een amateurklassement komen. Tijdens de negen races in 2017 zullen er drie klasseringen zijn: Professional, Pro-Am en Amateur. Karl Mauer van de VLN: "Bij de indeling hiervan zullen we ons aan de FIA normen houden." Zoals bekend worden de coureurs door de FIA in vier categorieën onderverdeeld, Platina, Goud, Zilver, Brons.

Het inschrijfgeld in de volgende klasses daalt: V1 t/m V4, VT1 en VT2, H2 en TMG86 Cup. Per wedstrijd behoeft nog maar 500 i.p.v. 600 Euro betaald te worden. Het inschrijfgeld voor de GT3 auto's blijft 3000 Euro per wedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet