Sportscars

Sportscars: Porsche kondigt vertrekt Dumas en Lieb uit LMP1 aan

M16 5441

Wereldkampioenen Marc Lieb en Romain Dumas keren komend seizoen niet terug in het FIA World Endurance Championship. Dit jaar wonnen Lieb en Dumas samen met teamgenoot Neel Jani de 24 Uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship. Porsche maakte vandaag bekend dat het duo na dit jaar andere taken binnen Porsche zal krijgen. Welke taken dit exact zijn werd nog niet bekend gemaakt.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

"Het LMP1 programma heeft enorm kunnen profiteren van de ervaring van Marc en Romain, in het bijzonder tijdens de opbouwfase van het team en in Le Mans. We hebben de laatste jaren samen ups en downs gehad. Ik ben erg blij dat deze echte racers dit deel van hun Porsche carrière als Le Mans winnaars en wereldkampioenen kunnen afsluiten. Ik dank Marc en Romain uit het diepst van mijn hart voor hun sterke betrokkenheid en hun loyaliteit," aldus Fritz Enzinger, vice-president van het LMP1 programma van Porsche.

"Ik had me altijd al voorgesteld dat het LMP1 programma mijn laatste zitje als fabrieksrijder zou zijn", liet Lieb (36) weten. Lieb was al sinds zijn 20e fabriekscoureur en zal in de toekomst bij het klantenprogramma van Porsche worden betrokken. "Ik heb al vroeg een koers kunnen uitstippelen voor mijn toekomstige carrière bij Porsche, buiten de cockpit. Ik ben dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik al die jaren bij Porsche heb gekregen. Om als Le Mans winnaar en wereldkampioen de stap te kunnen maken naar het internationale klantenprogramma van Porsche betekent veel voor me."

Wat Dumas gaat doen is nog niet bekend. De Fransman reed sinds 2003 als fabriekscoureur en heeft ook zijn eigen team. "Porsche is als een familie voor mij. Ik denk aan alle mooie jaren met fantastische raceauto's. We hebben heel vaak geschiedenis geschreven, in Spa en op de Nordschleife met de 911 GT3 en natuurlijk in Sebring met de RS Spyder. De laatste drie jaren met Porsche in de LMP1 waren op het hoogste professionele niveau. Het is een ongelooflijk competitief en technisch uitdagend tijdperk geweest. De 24 Uur van Le Mans winnen met Porsche was een droom die werkelijkheid werd en ik ben trots op alles wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Ik ben een man van uitdagingen en binnenkort komt er een nieuwe," aldus Dumas.

Porsche heeft de namen van de opvolgers van Dumas, Lieb en de zelf gestopte Mark Webber nog niet bekend gemaakt, maar naar verwachting zullen Nick Tandy, Earl Bamber en André Lotterer op 3 december aanstaande tijdens de Night of Champions worden bevestigd voor het komende seizoen.

Reacties

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 15:31

  ... zodat Jeroen Bleekemolen éindelijk kan doorschuiven? ;-)

  • 3
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 15:50

  Nou Jeroen bedankt vriendelijk voor de eer en verdient een slordige 400000 dollar op dit moment.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 16:02

  Jeroen is al jaren niet meer aan Porsche gelieerd; die rijdt tegenwoordig alles waar ze 'em voor inhuren, de zogenaamde "Gun for Hire" zoals ze dat in Amerika zeggen (niets mis mee overigens). Denk dat Porsche inderdaad gaat voor Bamber/Tandy/Lotterer en dat we in 2018 Alonso ook daar gaan zien.

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 16:53

  Ook dat is niet waar. Maakt niet uit verder.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 17:09

  Verklaar u nader aub.

  • 2
  • 2
   
  Racing-Fan 25 november 2016 18:37

  Kunnen jullie niet gewoon een account aanmaken? Dat praat wat makkelijker dan al die Anonieme Gebruikers.

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2016 22:25

  Nee

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet