HARC

HARC Nieuws November - Terugblik Vrienden van de HARC dag

De Vrienden van de HARC dag kende een bijzonder grote opkomst. Nagenoeg al hun Vrienden alsmede een aantal sponsoren van de Historic Grand Prix waren aanwezig. Dankzij de fantastische samenwerking met Dillon en Danny en de door Molenaar beschikbaar gestelde BMW's kon iedereen zich heerlijk uitleven. Er ontstond al snel een behoorlijke rivaliteit bij de drift en slalom onderdelen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

480 VVDH

Voor het meerijden met Gijs van Lennep in de door Pon beschikbaar gestelde Porsche vormde zich een lange rij. Ondanks de grote opkomst verliep alles soepel en in een prettige sfeer, dankzij een goede organisatie. In tegenstelling tot vorig jaar bleef iedereen deze keer ook eten en aan het eind van de dag kregen alle deelnemers een leuk aandenken mee naar huis, terwijl onze VVDH bovendien nog hun eigen deel van het sponsordoek meekregen. Als kers op de taart heeft de HARC op deze dag ook nog enkele nieuwe Vrienden mogen noteren.

480 Assen

HARC Programma 2017

De HARC hoopt u als lid in 2017 te mogen verwelkomen op drie evenementen. Om te beginnen op 28 en 29 april met hun oudste evenement, de HZT op Zandvoort. Daar komen in elk geval het NK HTGT, NK GTTC, het NK82-90 en de MG Triumph Competitions aan de start. Voor de Historische Assen Trophy is de HARC nog bezig de laatste losse eindjes af te hechten, het is daar voor 99% rond. In samenwerking met 402Events zijn daar op 8 en 9 juli in elk geval races voor NK GTTC, NK 82-90 en de MG Triumph Competitions. De Historic Grand Prix vindt plaats op 1-2-3 september en daar zijn dit jaar het NK GTTC en de MG Triumph Competitions van de partij.

480 VR

Genieten op laatste Vrij Rijden Dag

De voorspellingen waren niet zo goed, maar toch waren er flink wat dapperen die het weer trotseerden en ze kregen gelijk: het werd een prima ochtend om lekker te genieten. Ook groep 4, de auto's zonder dak, was weer goed bezet. Deze enthousiastelingen steken elkaar aan en dus verwacht de HARC in 2017 nog meer deelnemers bij de éénzitters! Kijk verderop in deze nieuwsbrief voor de data van 2017.

Ideeën voor de feestdagen
De tijd om cadeaus te geven breekt weer aan. Bent u nog op zoek naar een origineel geschenk? Wat dacht u van een polo, longsleeve, cap of t-shirt van de Historic Grand Prix? Ze zijn zolang de voorraad strekt nog te bestellen in de Historic Grand Prix webshop.

480 merchandise

En vergeet niet, als HARC-lid krijgt u korting, tot 1 Januari 2017 zelfs 25%! Simpelweg bij uw bestelling 'HARC' invoeren bij de kortingscode. Binnenkort zijn op de HGP-website ook nieuwe cadeauverpakkingen met toegangskaarten voor de HPG alsmede een tegoedbon voor het programma boek te bestellen. Of misschien nog een beter idee: een lidmaatschap van de HARC. Zes keer RTL GP Magazine, gratis toegang tot onze evenementen inclusief de Historic Grand Prix, met een hapje en een drankje, korting op onze Vrij Rijden Dagen. Dat is nog eens iets bijzonders voor onder de kerstboom! Kijk op de lidmaatschapspagina van de HARC-website voor alle informatie.

480 Le-Mans

Le Mans Classic uitgeroepen tot Motorsport Event of the Year

Helaas, de Hisorische Grand Prix Zandvoort is het niet geworden. Maar juryvoorzitter Duncan Wiltshire vertelde ons wel dat de HGP naar de mening van de jury in 2016 verder gegroeid was in waardering en belangstelling van publiek en betrokkenen. Dat sterkt de HARC om door te gaan op de ingeslagen weg (en volgend jaar weer voor een nominatie te gaan). En het werd daar in Londen toch een Nederlands feestje, want de Pegaso van het Louwman Museum won de publieksprijs.

480 NK82

HARC NK 82-90

De agenda voor het HARC NK 82-90 is bijna rond. Zij beginnen eind april bij de HZT. Dan zeer waarschijnlijk op 24 en 25 juni de Spa Summer Classic in samenwerking met de BRAVO. Op 8 en 9 juli gaan ze naar Assen en op 5 en 6 augustus hoopt de HARC hun opwachting te maken op Zolder. De HARC NK 82-90 eindigt op 7 en 8 oktober met de Finaleraces op Zandvoort. De HARC is in een vergevorderd stadium met een bandensponsor en een aantal anders sponsors. Eén van dingen waar ze aan werken is een aanbieding voor betaalbaar transport van je racewagen naar de buitenlandse races. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels genoteerd. Ook meedoen aan het HARC NK 82-90? Registreer je op hun website.

480 VR2

Vrij Rijden in 2017

Er kan in 2017 weer vijf keer vrij gereden worden. Nog niet alle data zijn helemaal zeker, maar de eerste twee wel: vrijdag 31 maart en vrijdag 28 april. De volgende wordt zeer waarschijnlijk vrijdag 21 juli. Na de zomer gaan we verder op 29 september of 6 oktober en ook dat zijn vrijdagen. De laatste mogelijkheid is weer in combinatie met de Vrienden van de HARC Dag en wordt ofwel donderdag 2 of vrijdag 3 november. We houden u op de hoogte! Zoals altijd krijgt u als HARC-lid een mooie korting, dus alle reden om lid te worden, of te blijven!

480 RRM

Drie kilo historische autosport
Het seizoen zit erop, de laatste raceverslagen staan in Retro Racing Magazine editie 16 die als altijd online te vinden is op RetroRacingMagazine.nl. Voor wie het allemaal nog eens rustig in zijn luie stoel na wil lezen, verschijnen de 8 nummers van 2016 ook op papier, in een boekwerk van maar liefst 3 kilo. Bestel uw exemplaar tot 1 december a.s. met korting (€ 79,- i.p.v. € 89,- excl. verzendkosten) via info@retroracingmagazine.nl


480 kart

De HARC gaat weer karten

Op 20 januari gaat de HARC weer karten bij Bleekemolen's Race Planet. Meer info volgt in de december nieuwsbrief. Zeker is wel dat het er weer heftig aan toe zal gaan bij de strijd om de HARC Kart Trofee. Uiteraard zorgt de HARC op deze avond weer goed voor de inwendige mens. De opbrengst gaat als altijd naar een goed doel. Ook zullen er, naast die fraaie beker voor de winnaars, weer leuke prijzen te winnen zijn. Zet 20 januari dus in de agenda. Er is nog tijd om flink te oefenen, of te proberen een snelle rijder te contracteren!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet