GT

GT: Van Gisbergen met Mercedes in 12U Bathurst

Een verrassende wending voor de 12U van Bathurst. Shane van Gisbergen komt met een AMG Mercedes GT3 van het STM team dat eigendom is van Scott Taylor uit. Voor dit team kwam SVG een enkele maal in de Porsche Carrera Cup uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto Scott Taylor Motorsport


STM Motorsport


Van Gisbergen met Mercedes in 12U Bathurst
Regerend Blancpain-series kampioen Shane van Gisbergen komt in de 12U van Bathurst met een AMG Mercedes van het STM team uit. Een verrassende ontwikkeling die eveneens aanduidt dat het contract tussen SVG en McLaren na twee jaar beëindigd is. Saillant detail is dat de STM AMG Mercedes dit jaar gerund werd door het team van Erebus Motorsport. Saillant detail SVG weigerde enkele jaren geleden zijn contract met dit team te verlengen en trok zich zelfs tijdelijk uit de V8 Supercars terug. Het resulteerde in nogal wat juridisch geharrewar. Dat SVG onder Erebus vlag rijdt, lijkt onwaarschijnlijk.

Uiteindelijk pikte Tekno Autosports SVG voor de V8 Supercars op. Autosport.nl begreep dat voor de 12U van Bathurst één auto door STM zal worden ingezet, terwijl de tweede onder Erebus vlag zal rijden. Twee gescheiden teams dus. Naast Van Gisbergen is de Nieuw Zeelander Craig Baird de tweede rijder. De derde rijder is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit een fabrieksondersteunde coureur zal zijn. Scott Taylor verklaarde alleen maar dat er twee teams met twee verschillende benaderingen onder STM vlag aan de start verschijnen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet